NAKON TULUMA

Mladić nađen na parkingu pijan pao niz stepenice?

09.02.2009 u 21:23

Bionic
Reading

Mladića je policija našla u nedjelju onesviještenog kod Mercatora u Vukovarskoj. Bio je pijan. Tu noć prijatelji su ga polijevali vodom da se osvijesti

'Moj sin je bio na tom tulumu. Slavili su rođendan u praznom atomskom skloništu. Ispričao mi je da je taj 16-godišnjak pijan pao niz stepenice i onesvijestio se', kaže otac dječaka iz zagrebačke Ferenščice, koji je htio ostati anoniman, piše 24sata

Policajci su S. U. (16) našli u noći na nedjelju, oko 3.30 sati, kako leži na parkiralištu pred trgovačkim centrom Mercator. Vidjeli su da je pijan, pa su pretpostavili da se onesvijestio zbog alkohola. U Klaićevoj bolnici liječnici su izmjerili 16-godišnjaku više od dva promila alkohola. Tek su kasnije utvrdili kako ima frakturu lubanje i hematom na mozgu.

'Oni su ga odnijeli do fontane i tamo polijevali vodom, kaže otac mladića koji je zajedno sa 16-godišnjakom slavio prijateljev rođendan. 'Uspjeli su ga osvijestiti i odveli su ga na tramvajsku stanicu. Tamo su ga ostavili i svi otišli kući. Što se kasnije dogodilo, ne znaju', kaže otac.

24sata doznaje da su dječaku u ponedjeljak ugradili sondu u glavu koja mjeru tlak u mozgu, kako bi mogli lakše pratiti njegovo stanje dok je na respiratoru.

'Stanje je i dalje neizvjesno jer mu je oštećen mozak zbog otekline i krvarenja', rekao je neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin.

Liječnik Darko Breitenfeld kaže da mladić od 16 godina lako može pasti u alkoholnu komu. 'On nije morao popiti više od deci ili dva žestokog alkoholnog pića, pola litre do litru vina ili litru do dvije litre piva da završi u komi',  rekao je Breitenfeld.