sukob huligana

Mladić iz Hrvatske autobusom pokušao pobjeći iz Atene, uhićen je na granici

08.08.2023 u 19:57

Bionic
Reading

Grčka policija je danas popodne uhitila devetoricu Hrvata koji su bili skriveni u jednom hotelu, a prema najnovijim informacijama jedan od navijača pokušao je iz Grčke pobjeći uobičajenom autobusnom linijom

Najnovije vijesti govore da su grčki policajci priveli 19-godišnjeg Hrvata kojem smatraju osumnjičenikom za kaos u Ateni, donosi Gol.hr. Uhićenje se dogodilo na grčkom graničnom prijelazu Kakavija. Navodno je mladić pokušao pobjeći autobusom iz države.

Policija ga je odvela u Janjin, grad 450 kilometara udaljen od Atene gdje će ga detaljno ispitati.

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat nalazi se u Ateni. Uživo se javio iz centra grada.

  • +6
Očevid na mjestu sukoba huligana Dinama i AEK-a gdje je grčlki navijač ubijen Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

''Policija trenutačno provodi racije po brojnim hotelima, traži one preostale navijače koji su sudjelovali u sinoćnjim neredima. Stanje je takvo da Hrvati nisu omiljeni narod, ali Grci su bijesni na policiju. Policija je izgleda tek sada počela raditi svoj posao'', izjavio je Šepat.

'Prema neslužbenim informacijama policija ima otiske ubojice, a navodno se radi o grčkom državljaninu', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV. Grčka je u šoku nakon smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a koji je izgubio život u huliganskom obračunu između Bad Blue Boysa i navijača AEK-a na ulicama Atene. Ubojica je ostavio tragove na preminulom navijaču, a privedeni navijači odvedeni su na DNA testiranje.