HDZ IZGUBIO VELIKO TRGOVIŠĆE

Mladi Lesarov trubač pokorio Tuđmanovo rodno mjesto

02.06.2013 u 23:19

Bionic
Reading

Rodno mjesto Franje Tuđmana Veliko Trgovišće osvojio je dvadesetpetogodišnji Robert Greblički braneći boje Hrvatskih laburista

Iako je u prvom krugu lokalnih izbora bio drugoplasirani te dobio nešto manje glasova od kandidata SDP-a Stjepana Pavliše, u drugom krugu uvjerljivo je pobijedio osvojivši 65,53 posto glasova, a Pavliša je osvojio tek nešto više od 33 posto.

Mladi Greblički diplomirani je energetičar i nova je zagorska politička zvijezda. U cijelom je Zagorju poznat kao prva truba Puhačkog orkestra Mrzlo Polje s kojim je tjedan dana prije prvog kruga izbora svirao na otvaranju spomenika dr. Franji Tuđmanu dok je HDZ-ov načelnik Vutmej pozdravljao goste i nadao se pobjedi, pisao je nedavno Jutarnji list. Upravo na liku prvog hrvatskog predsjednika Greblički bi temeljio i turistički razvoj ovoga zagorskog mjesta.

Greblički smatra da se turizam u Trgovišću može temeljiti na Tuđmanovu imenu. Rodno mjesto osnivača HDZ-a tako je ostalo bez dosadašnjeg HDZ-ovog načelnika Zdravka Vutmeja koji je u prvom krugu izbora završio na trećem mjestu.