zbog sanadera

[FOTO] Mladež SDP-a izvela performans pred središnjicom HDZ-a: 'Sve je isto samo njega nema'

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 13.11.2020 17:36
  • Objavljeno 13.11.2020 u 16:28
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic

Predstavnici Foruma mladih SDP-a danas su pred središnjicom HDZ-a izveli performans povodom nepravomoćne presude bivšem premijeru i predsjedniku te stranke Ivi Sanaderu, kao i samoj stranci. HDZ-ovcima su na dar donijeli Zakon o kaznenom postupku, Kazneni zakon, Zakon o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela te fotografiju Ive Sanadera u vrlo prijateljskom pozdravu s trenutnim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

'Ivo Sanader je politički mentor Andreja Plenkovića. Čekamo premijera da kaže kako 'nitko ne smije lijepiti etiketu korupcije HDZ-u', kako je ovo 'novi HDZ' koji se bori protiv korupcije, kriminala i krađe, i kako će do 2030. sve biti u super u Hrvatskoj.

'A u prvoj Plenkovićevoj vladi bilo je nikad više afera u hrvatskoj povijesti,' rekao je potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Kristian Čarapić. Podsjetio je na razmjere pljačke za koju je ta stranka osuđena, iznijevši podatke iz medija. Sanaderu je pribavljena korist od 275 tisuća kuna, HDZ-u 14 milijuna kuna. HDZ je odgovoran što je od 2005. do 2009. kaznenim djelima Sanadera i Pavošević pribavio sebi nepripadno dobit od 14,6 milijuna kuna.

  • +10
  • +7

Performans SDP-ovaca

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SDP

'Za korist HDZ-a plaćali su račune za usluge cateringa i druge usluge i robu u iznosu od 5,2 milijuna kuna. U vremenu od 2005. do 2009. u namjeri pribavljana imovinske koristi Sanader je naložio Branki Pavošević da novac koji preda Barišić ne evidentira u poslovnim knjigama. Dio tog novca Sanader je zadržao za sebe, a 8.2 milijuna kuna iskorišteno je za financiranje HDZ-a. Barišić je 275 tisuća kuna predao Sanaderu od čega 50 tisuća kuna za putovanje u Ameriku, 35 tisuća eura za kupnju Brioni odijela. Branka Pavošević je prema nalozima Sanadera isplaćivala naknade za više osoba. A dijelom novca plaćao se i Marko Perković Thompson', podsjećaju mladi SDP-a u priopćenju.

'Jasno je da je HDZ stranka opasnih namjera, a ovom presudom u ponovljenom suđenju nije samo namjera nego i djela. To je kriminalna organizacija. Sve je isto, samo 'njega' nema. A Trg žrtava fašizma na kojem se nalazi središnjica HDZ-mogli bi preimenovati u Trg žrtava HDZ-ove korupcije,' rekao je Čarapić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!