PRIČA BEZ POKRIĆA

Mladež HDZ-a opet podiže prašinu

Bionic
Reading

Još se nije slegla prašina koju je podigla afera divljačkog pohoda Mladeži karlovačkoga HDZ-a u River pubu, a stranački pomladak ponovno izaziva pozornost

KARLOVAC - Mladež temeljnog ogranka HDZ-a gradske četvrti Grabrik organizirala je, kako oni tvrde, humanitarnu akciju prikupljanja dobrotvornih novčanih priloga za socijalno ugrožene obitelji iz iste četvrti, pozivajući se na Centar za socijalnu skrb kao izvor informacija o egzistencijalno ugroženim obiteljima, što u Centru odlučno demantiraju.

Bez obzira na to, mladi HDZ-ovci, predvođeni predsjednikom karlovačke Mladeži Matijom Perkovićem, koji je na toj dužnosti zamijenio Danijela Trupkovića, jednog od glavnih aktera afere 'River pub', već punih tjedan dana obilaze najnaseljeniji gradski kvart skupljajući novac bez ičijeg nadzora.
'Nadamo se da ćemo skupiti što više novca kako bismo uljepšali blagdane siromašnim obiteljima. Centar za socijalnu skrb dao nam je sve podatke o socijalno ugroženima, pa mi tijekom akcije, kad nam ljudi otvore vrata, govorimo za koje to obitelji lošeg imovnog stanja prikupljamo sredstva. To su uglavnom obitelji s više djece, kojima je pomoć prijeko potrebna', rekao je Matija Perković za Slobodnu Dalmaciju.

Ravnateljica Centra Mirjana Pogačić, i sama članica HDZ-a, oštro je opovrgla bilo kakvu vezu s navodnom humanitarnom akcijom.
'Nema ni govora o tome da smo mi Mladeži dali podatke o socijalno ugroženim obiteljima. Kolegica mi je rekla da su tražili informacije, ali sam joj rekla da ih ni slučajno ne daje. Ne smijemo to učiniti, a da prije nismo pitali za suglasnost obitelji čije bismo podatke otkrili. Doista ne znam na kakvu se to suradnju s nama Mladež poziva', rekla je Pogačić.

Pitanje je u čijem će džepu završiti nekontrolirano prikupljen novac.