TEŠKO PODNIO PORAZ

Mitt Romney u dubokoj depresiji

06.12.2012 u 14:44

Bionic
Reading

Američki mediji izvještavaju da je predsjednički kandidat republikanaca Mitt Romney nakon poraza pao u duboku depresiju te pokušava osmisliti svoj život iznova nakon što je postalo jasno da se neće useliti u Bijelu kuću, na što je itekako računao

Svatko tko je pratio američku predsjedničku kampanju ove godine odlično zna da se od republikanskog kandidata Mitta Romneyja uvijek moglo očekivati da će biti savršeno odjeven u ispeglane košulje i odijela, uvijek do u dlaku počešljan i savršeno napudran, bez kapljice znoja ili bilo kakve fleke. Uostalom, zbog toga su Romneyja američki komičari uspoređivali s robotom jer je njegov izgled uvijek bio toliko savršen da se to činilo neljudskim.

Stoga je razumljiva fascinacija američkih medija s Romneyjem u novom, postkampanjskom izdanju, koje otkriva da je republikanac iznimno teško podnio poraz na predsjedničkim izborima od Baracka Obame, što reflektira i njegova sada neuredna vanjština. Fotografi su uspjeli uhvatiti Mitta Romneyja u više pomalo tužnih situacija, u kojima se vidi da od nekad sređenog biznismena i političara nije ostalo mnogo toga.

Prvo je osvanula slika raščupanog Romneyja kako toči benzin u auto na crpki, s poprilično izgubljenim pogledom u očima. Nakon toga se Romney pokušao razveseliti odlaskom u zabavni park, pa su ga foto-reporteri uhvatili kako se vozi na rollercoasteru, ali njegov lica je više odavao užas nego ushićenje. Finalno poniženje je pak fotografija Romneyja kako izlazi iz jeftinog trgovačkog lanca Costco s kolicima punih robe, među kojima je i velika igračka, i to 'made in China'. Novinari nisu propustili podsjetiti kako je u kampanji Romney često spominjao Kinu i njene proizvode u negativnom kontekstu te prijetio i zahlađenjem odnosa s azijskom velesilom, dok sada kupuje njihove igračke koje je prethodno proglašavao nepoželjnim. Sve spomenuto je pobrojano u The New Republic, sa zaključkom da se Romney treba ugledati na Ala Gorea i angažirati oko neke relevantne teme.

Raspoloženju utučenog Romneyja sigurno ne pomaže ni to što su ga se nakon poraza odrekli republikanci, koji su se s nevjerojatnom žestinom obrušili na svojeg kandidata kad nije uspio osvojiti Bijelu kuću. Romneyja je potresla i reakcija njegove supruge Ann, koja je očito jako željela biti prva dama Amerike, pa sada danima ne prestaje plakati zbog izbornog poraza, kako javlja Washington Post

Depresija Mitta Romneya