BIVŠA ZAGREBAČKA PROČELNICA

Mirka Jozić otkrila što je sugerirala Vanđeliću i s čim se planira baviti nakon razrješenja

24.06.2021 u 19:37

Bionic
Reading

Bivša pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić izjavila je za RTL kako nije točno da se s obnovom odugovlačilo kako bi neke privatne tvrtke dobile posao zbrinjavanja građevinskog otpada

''To je čista glupost. Ne znam kako bi drugačije komentirala jednu takvu obnovu s obzirom da grad Zagreb ne može usporiti. Građevinski otpad kad je on dobro sortiran, svaki će građevinar primiti i to besplatno jer mu je sirovina koju on može koristiti dalje'', tvrdi Jozić za RTL.

Jakuševac je zatvoren jer je prepun. Damir Vanđelić, ravnatelj Fonda za obnovu, tvrdi kako je Jozić rekla da bi taj posao sada trebale raditi privatne tvrtke. Ona kaže kako na Jakuševcu postoji drobilica građevinskog otpada koju koriste Zagrebačke ceste. Ona je privremeno korištena i za šutu koju su građani iznosili iz svojih stanova.

''To smo radili besplatno. Nismo davali privatnim tvrtkama. To su odradila naša komunalna društva. Iz tog razloga nismo mogli primiti građevinski otpad od dvije kuće koje su se rušile'', rekla je Jozić.

''Nazvao me gospodin Vanđelić i pitao može li to na Jakuševac, rekla sam 'ne' i sugerirala da nađe neku građevinsku tvrtku gdje može od te dvije kuće odložiti otpad, ali naravno bez naplate. Građevinske firme dobro sortiran otpad će uzeti besplatno'', izjavile je Jozić.

Jozić tvrdi da se CIOS ne bavi građevinskim otpadom i kako ne zna zašto je on spominjan u ovoj priči.

  • +7
Zagreb: Prosvjed Zelene akcije zbog zakona o gospodarenju otpadom Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

''Može se baviti time, ali treba imati dozvolu, reciklažno dvorište, deponij i sve ostalo što treba za reciklažno dvorište građevinskog otpada'', rekla je Jozić.

Ona više nije zaposlena u Gradskoj upravi. Kaže kako je razriješena pročelničkog mjesta i kako je sama tražila razrješenje ugovora o radu.

''Idem u poduzetničke vode. Osnovat ću svoju tvrtku'', kazala je Jozić za RTL, dodajući da pročelnici nemaju nikakvu otpremninu.

  • +8
Tomislav Tomašević, Darko Horvat i Damir Vanđelić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, Damir Vanđelić danas je izvijestio da je Fond u ponedjeljak zaprimio još šest odluka Ministarstva o rušenju objekata, čime ih je ukupno devet. NIje želio odgovoriti na pitanje je li mu Mirka Jozić rekla da bi zbrinjavanje građevinskog otpada trebalo prepustiti privatnim tvrtkama, izvijestila je Hina. Vanđelić je tek otkrio da ga je izvijestila da je Jakuševec 'zatrpan' i da trenutno nema drugih opcija za zbrinjavanje.