puljkovo obećanje

U akciji 'Očistimo grad' u Splitu prikupljeno više od 90 tona otpada

24.06.2021 u 13:41

Bionic
Reading

U akciji "Očistimo grad" u Splitu je u jednom tjednu prikupljeno više od 90 tona glomaznog i građevinskog otpada, izvijestila je u četvrtak splitska Gradska uprava.

U sklopu akcije očišćeno je ukupno 396 lokacija od kojih su samo 104 bile prijavljene Čistoći.

Prema podacima Gradske uprave građani su na 198 lokacija nepropisno odbacili glomazni otpad te na još 94 lokacije građevinski otpad.

Cilj akcije je do 15. srpnja potpuno očistiti gradske javne površine od mikro deponija, kao i temeljito počistiti prostore oko kontejnera i zelenih otoka.

Plan je da djelatnici Čistoće i komunalni redari dvaput obiđu svaki kotar, prema rasporedu redovnog odvoza glomaznog otpada te odvesti i sav otpad prijavljen za odvoz, kao i onaj nepropisno ostavljen.

Temeljito čišćenje grada najavljivao je u predizbornoj kampanji kao jedan od svojih prvih poteza splitski gradonačelnika Ivica Puljak.

"Ponovno koristim priliku pozvati sve građane da se drže reda kako bismo imali čist i ekološki uredan grad, što možemo postići jedino svi zajedno ako se pridržavamo pravila odlaganja otpada", rekao je Puljak.

Lokacije nepropisno odloženog otpada u Splitu mogu se prijavljivati na email adresu ocistimograd@cistoca-split.hr  ili na stranicama Čistoće (https://www.cistoca-split.hr/).