NAGAĐANJA

Mirjana Hrga - nova glasnogovornica Vlade?

07.01.2009 u 13:06

Bionic
Reading

Tjednik Globus je objavio nagađanja prema kojima bi na mjesto glasnogovornika Vlade Zlatka Mehuna mogla doći televizijska novinarka i urednica Mirjana Hrga. Sanader je nagađanja o smjenama u svom timu demantirao

ZAGREB – Za Hrgu, ističe Globus, veći dio javnosti misli da je bliska s Ivićem Pašalićem, no znalci tvrde da je upravo ona čitavo vrijeme bila Sanaderova krtica u Pašalićevom okruženju. Za donedavnu zvijezdu Nove TV na Prisavlju šuškaju i da bi karijeru mogla nastaviti kao savjetnica ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Vanje Sutlića. Hrga je nedavno takve glasine nazvala smiješnima.

Inače, Hrga je najavila tužbu zbog mobbinga protiv direktorice Nove TV Ive Gačić

U svom tekstu o rekonstrukciji Sanaderove Vlade Globus ističe kako bi Bianca Matković, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, mogla zamijeniti Jadranku Kosor na mjestu potpredsjednice Vlade. Kosor bi i dalje ostala ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na dosadašnje mjesto Biance Matković za državnog tajnika za politička pitanja u MVPEI-u došao bi Davor Božinović, donedavni veleposlanik RH pri NATO-u.

Smjene i rotacije u Sanaderovoj vladi navodno su rezultat naglog slabljenja utjecaja desne struje u HDZ-u, koju predvodi Andrija Hebrang. Sukladno tome, prvi udar na Hebranga trebala bi biti smjena direktora HZZO-a Većeslava Begmana, navodi Globus.

Istodobno se nagađa i o odlasku Damira Polančeca s mjesta potpredsjednika zaduženog za gospodarstvo, kojemu bi, navodno, trebala biti dodijeljena buduća funkcija predsjednika uprave državnog holdinga koji bi trebao nastati udruživanjem Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke.

Već neko vrijeme kuloari nagađaju da će Polančeca naslijediti predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić

U međuvremenu premijer Ivo Sanader je kazao kako nije upitan položaj njegovih potpredsjednika te glasnogovornika Vlade. 'Nema smjena i rekonstrukcija kako neki mediji u nestašici tema pišu', rekao je Sanader.