zahtjev je utemeljen

MIP sutra zasjeda: Banožiću će aktivirati i odmah zamrznuti mandat?

20.11.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Nakon što su nekoliko dana stručne službe pregledavale dokumentaciju koju je poslala odvjetnica Marija Banožića, članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva sutra će na glasanje dobiti prijedlog da se bivšem ministru obrane aktivira te odmah zamrzne mandat saborskog zastupnika

'Proučili smo svu potrebnu dokumentaciju sa saborskim službama te sam odlučio prvo, u dobroj vjeri, Mandatno-imunitetnom povjerenstvu predložiti da se prihvati zahtjev odvjetnice Marija Banožića da mu se aktivira saborski mandat te isti stavi na mirovanje', rekao je za 24 sata predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics.

'Sagledavali smo sve činjenice te smo čekali nekoliko dana da vidimo hoće li se netko iz obitelji javiti u vezi s tim. Kako se nitko nije javio, nemamo sumnji da to nije volja gospodina Banožića. Nakon što prođe na Povjerenstvu, zahtjev šaljemo u Sabor', kazao je predsjednik MIP-a. Sjednica Povjerenstva održat će se u utorak u 13 sati.

Podsjetimo, Jankovics je u petak za tportal potvrdio da je Banožićeva odvjetnica poslala zahtjev za aktivacijom i zamrzavanjem njegova mandata. Na samom zahtjevu stajao je potpis odvjetničkog društva, no uz njega je bila priložena i neovjerena punomoć koju je Banožić dao odvjetnici. Upravo je to zbunilo MIP i stručne službe te su, s obzirom da se s ovakvom situacijom još nisu sreli, nekoliko dana provjeravali je li zahtjev utemeljen.

Banožić na mjestu pada drona Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Banožić je prije tjedan dana razriješen funkcije ministra obrane nakon prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Nalazi se u bolnici i nije pod punom svijesti te je njegova odvjetnica odlučila Saboru podnijeti zahtjev za aktivacijom i zamrzavanjem mandata, a Vladi je poslala zahtjev za aktivacijom opcije 6+6, koja mu omogućava da prima šest plaća i 50 posto plaće drugih šest mjeseci.