POVRATAK OTPISANOG

Miomir Žužul postaje savjetnik ministra?!

20.11.2009 u 09:09

Bionic
Reading

Miomir Žužul, bivši ministar vanjskih poslova koji je smijenjen zbog upletenosti u aferu Imostroj, mogao bi se vratiti u politiku, i to kao savjetnik ministra, javlja Jutarnji list

Naime, Žužul je nedavno, kao osnivač i rektor privatnog sveučilišta u Dubrovniku, Dubrovnik International Universityja (DIU), od Rektorskog zbora pismeno zatražio da ga zovu na sjednice tog tijela. U Rektorskom zboru trenutačno sjede samo rektori javnih sveučilišta.

Njihova je zakonska obveza, među ostalim, razmatrati problematiku rada i razvoja Sveučilišta i o tome donositi preporuke i mišljenja, odnosno djeluju i kao savjetodavno tijelo ministra. Zahtjev Žužulova privatnog sveučilišta zatekao je članove Rektorskoga zbora, ali i nadležne u Ministarstvu koji kažu da će to pitanje riješiti novim zakonom.

'Nismo sigurni kako postupiti. Pisali smo Ministarstvu i tražili njihovo tumačenje', rekao je predsjednik Rektorskog zbora, splitski rektor prof. dr. Ivan Pavić. Ni u zakonu ni u poslovniku o radu Rektorskog zbora nije predviđena ta mogućnost. Dapače, Poslovnik je jasno propisao da Rektorski zbor čine samo rektori javnih sveučilišta.

'Kada su se donosila ta pravila, nije se očekivalo da će biti i privatnih sveučilišta', rekao je rektor Pavić. Miomir Žužul tvrdi, pak, kako se iza zahtjeva ne kriju osobni interesi.