SLUČAJ INA

Ministrica Dropulić: Sve sam znala!

15.09.2010 u 12:07

Bionic
Reading

I dok Jadranka Kosor ne želi komentirati tvrdnje svog bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da je i ona sve znala o ugovoru Vlade i MOL-a, ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić priznaje da je sve znala i da i dalje stoji iza tog ugovora

Novi list javlja da je Jadranka Kosor primila hrvatske vaterpoliste koji su osvojili zlatnu medalju na EP-u u Zagrebu, ali okupljenim novinarima je preko svoje glasnogovornice poručila da nije spremna odgovarati na njihova pitanja.

O Polančecovim tvrdnjama nisu željeli govoriti ni ostali ministri koji su se oko 11 sati okupili u Banskim dvorima, osim Marine Matulović Dropulić, ministrice graditeljstva. Na pitanja o Ini i tome kako se pripremao ugovor, spremno je potvrdila da je kao predsjednica NO-a Plinacroa sudjelovala svojim stručnim primjedbama u izradi ugovora kojim se definirao položaj plinskog biznisa, a koji je prateći dokument uz dioničarski ugovor Vlade i MOL-a, piše Novi list.

'Mogu potvrditi da sam svojim stručnim primjedbama sudjelovala u pripremi ugovora i iza tog ugovora stojim. Na Vladi sam glasala za taj, kao i ostale ugovore vezane uz Inu, jer mislim da su oni dobri za hrvatsku stranu', izjavila je Matulović Dropulić.

Na pitanje znači li to da nije digla ruku za ugovore s MOL-om, a da pritom nije bila upućena u ono što se njima regulira, odnosno da je očito bila jedina koja nije glasala u neznanju, ministrica se samo nasmijala i rekla: 'Pa sve sam vam objasnila.'