NA KRAJU BALADE

Ministri ocijenili vlastiti rad, svog konja najviše hvali Miro Kovač

12.10.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Prije zadnje sjednice opozvane Vlade Tihomira Oreškovića, ministre smo jutros pitali kako ocjenjuju svoj rad i rad Vlade u cjelini. 'Najskromniji' je bio ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač

'Ne mogu sam sebe ocjenjivati, ali mnogi drugi daju mi čistu peticu', rekao je Kovač. Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako su napravili dobar iskorak kada je riječ o javnim financijama.

'Rezultati državnog proračuna i stanje javnog duga o tome najbolje govore', rekao je. Kako je gotovo sigurno da će Marić i u novoj Vladi biti ministar financija, u šali je poručio kako vjeruje da će njegov nasljednik biti zadovoljan njegovim rezultatima. 'U svakom slučaju želim mu svako dobro', rekao je Zdravko Marić.

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar na pitanje ostaje li u Vladi, rekao je: 'Vidjet ćemo. Nogometnim rječnikom rečeno, utakmica se igra, a budući premijer će odlučiti. Ja sam spreman ostati.'

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Tomislav Tolušić rekao je kako je Oreškovićeva vlada, s obzirom na kompletnu situaciju u kojoj je djelovala, napravila dosta toga dobroga. 'Svi su gospodarski pokazatelji dobri, pada broj nezaposlenih, raste BDP, bolje se povlači novac iz europskih fondova, mislim da se može reći kako je ova Vlada napravila puno toga dobroga. Naravno, uvijek se može više i bolje', rekao je Tolušić. I on i ministar graditeljstva Lovro Kuščević rekli su kako nisu mislili da Vlada na čelu s Tihomirom Oreškovićem, čovjekom iz svijeta biznisa, neće dočekati ni svoju prvu Novu godinu.

'Svom nasljedniku ostavljam puno toga. I dobrog, i lošeg', poručila je ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić. Ministar branitelja Tomo Medved Vladu je ocijenio 'vrlo učinkovitom u okviru mogućnosti koje je imala'.