ČEDO PRODANOVIĆ NAJAVIO

'Ministre i premijerku Kosor zvat ćemo za svjedoke bez oklijevanja'

19.07.2011 u 19:54

Bionic
Reading

Čedo Prodanović, odvjetnik Ive Sanadera, za 'Dnevnik' Nove TV izjavio je da njegov branjenik neće napadati HDZ i bivše suradnike, ali isto tako se podrazumijeva da 'nije živio u zrakopraznom prostoru ni na pustom otoku i to znači da će ih se spominjati'

'Mora se sagledati kontekst funkcioniranja Vlade i HDZ-a, njihove odgovorne institucije, odgovorne osobe, ali to još uvijek ne znači da će se njih kriminalizirati', ustvrdio je Prodanović. Također je najavio i dolazak visokih vladinih dužnosnika na sud, moguće i same premijerke Jadranke Kosor jer se radi o ljudima kojima imaju najbolja saznanja o djelovanju Vlade i moraju o tome svjedočiti. 'Već ih je DORH predložio kao svjedoke. Ljudi koji imaju najbolja saznanja o tome kako se radilo najbolji su svjedoci, a ako se pokaže potreba za potvrdu nečega ili čak demantiranje, mi ćemo bez ikakva oklijevanja njih predložiti za svjedoke', zaključio je Prodanović

'S ispitivanjem Ive Sanadera kreće se u četvrtak, i to oko afere od koje je sve počelo – Fimi medija - i tako se konačno otvara mogućnost da i obrana dobije uvid u sudske spise', rekao je Prodanović za 'Dnevnik' Nove TV.

On je naveo i da je Sanader svjestan dojma koji se stvorio u javnosti, da je unaprijed osuđen. Za to je okrivio DORH koji je 'sustavno plasirao u javnost', podatke jedne strane, njihove interpretacije i teze.

'Mi ćemo se braniti činjenicama, a najbolje je kada činjenice detektiraju parole, onda ste u puno boljoj situaciji', zaključio je Prodanović. Odvjetničkom timu Ive Sanadera u kojem se za sada nalaze Goran Suić i Čedo Prodanović pridružit će se i poznata odvjetnica Jadranka Sloković potvrdio je to Suić za Dnevnik 3 HTV-a.