PRIRODNA VIAGRA

Ministarstvo zdravlja povlači Epimen i ViaNatur

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 14.06.2012 08:03
  • Objavljeno 14.06.2012 u 08:03
Epimen - za bolju potenciju!

Epimen - za bolju potenciju!

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja donijela je danas naredbu o povlačenju s hrvatskog tržišta dodataka prehrani Epimen i ViaNatur jer je utvrđeno da ti proizvodi sadrže kemijsku supstancu sildenafil. Riječ je o djelatnoj tvari u lijekovima namijenjenim liječenju erektilne disfunkcije koja nije dopuštena kao sastojak dodatka prehrani, izvijestilo je danas Ministarstvo.

Analizu uzoraka proizvoda provela je Agencija za lijekove i medicinske proizvode. Ocijenjeno je da dodaci prehrani Epimen i ViaNatur predstavljaju "rizik za zdravlje i ozbiljnu prijetnju zdravlju osoba koje je konzumiraju". Kako je sildenafil supstanca sintetskog podrijetla, znači da je u sporne proizvode mogla dospijeti samo ako je u njega dodana tijekom proizvodnje.

Sildenafil kod korisnika s rizičnim faktorima može izazvati teške kardiovaskularne nuspojave, poput srčanih aritmija te srčanog i moždanog udara, pa se ne smije nalaziti u dodacima prehrani koji su u slobodnoj prodaji, već samo u lijekovima koji se izdaju isključivo na liječnički recept.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi