nije bilo nepravilnosti

Ministarstvo socijalne skrbi o eksploziji: 'Nadzor je bio prije godinu i četiri mjeseca'

27.08.2023 u 20:17

Bionic
Reading

U trenutku eksplozije u Dugom Selu u prizemlju obiteljske kuće nalazilo se ukupno pet starijih osoba. Dvije su nakon nesreće prevezene i zbrinute u drugim objektima koji također pružaju usluge starijim osobama.

HRT je kontaktirao s Ministarstvom socijalne politike te su saznali da je posljednji nadzor u ovom objektu proveden prije godinu i četiri mjeseca, da tada nisu pronađene nikakve nepravilnosti u radu te da je utvrđeno kako su uslugama zadovoljni svi korisnici.

'Današnja eksplozija u Dugom Selu dogodila se u objektu u kojem se pružaju usluge udomiteljstva za starije osobe. Prije svega izražavamo žaljenje zbog tragičnog događaja i izražavamo sućut obiteljima preminulih korisnika. Još se utvrđuju sve činjenice i okolnosti, no tijekom zadnjeg inspekcijskog nadzora Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provedenog u travnju prošle godine nisu utvrđene nepravilnosti u radu udomitelja ili ponašanju korisnika u objektu te je utvrđeno da su korisnici zadovoljni uslugom koju im pružaju udomitelji i odnosima u zajednici. Tijekom istog nadzora utvrđeno je kako su korisnici usluga u tom objektu poslovno sposobni, samostalno odlaze izvan objekta i uključeni su u aktivnosti lokalne zajednice', kažu iz ministarstva.

  • +5
U eksploziji u staračkom domu poginule dvije osobe Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar