VESELE NAVIJAČICE

Ministarstvo Jelenu neće kazniti, a Carina o Viktoriji još vijeća

13.06.2012 u 20:46

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske neće poduzeti nikakve sankcije prema djelatnici Jeleni Mikši, koja se neprilično fotografirala na slavlju poslije i tijekom nogometne utakmice u Poljskoj

Etički povjerenici Ministarstva kulture obavili su razgovor s djelatnicom Jelenom Mikšom povodom fotografija sa slavlja i nogometne utakmice u Poljskoj te su je usmeno upozorili da valja pripaziti na buduće ponašanje, navodi se u priopćenju. No u sjeni slučaja Jelene Mikše i prijave Etičkom povjerenstvu MK-a, što je javnost promptno doznala, odvija se i slučaj Viktorije Mikše, piše Novi list.

S njom je Jelena podijelila slobodniju interpretaciju navijanja za hrvatsku reprezentaciju, koja je uglavnom uključivala razgolićivanje grudi. Viktorija Mikša je, naime, zaposlenica Carinske uprave u kojoj, puno dalje od očiju javnosti no što je to slučaj s Ministarstvom kulture, također razmatraju stegovne mjere za svoju djelatnicu. U službenom odgovoru iz Carinske uprave na pitanje o eventualnim sankcijama za Viktoriju Mikšu navode da Etičko povjerenstvo razmatra postojanje elemenata disciplinske odgovornosti zbog mogućeg kršenja Etičkog kodeksa. Predviđene kazne su opomena, novčana kazna, pa čak i otkaz. Hoće li se Etičko povjerenstvo Carinske uprava sada povesti za odlukom Etičkog povjerenstva Ministarstva kulture, ostaje vidjeti.