škola za život

Ministarstvo dogovara besplatan brzi internet za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme

12.03.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti i obrazovanja s teleoperaterima koji posluju u Hrvatskoj dogovara suradnju koja bi učenicima, učiteljima i školama uključenim u eksperimentalnu fazu kurikularne reforme trebala omogućiti besplatan brzi internet

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je radne sastanke sa svim teleoperaterima koji posluju u Hrvatskoj (VIP, T-com i Tele 2) kako bi se omogućio besplatan brzi internet svim učenicima, učiteljima i školama koje će sudjelovati u eksperimentalnoj fazi kurikularne reforme, koja će se pod nazivom 'Škola za život' provoditi od jeseni, doznaje Hina iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

'Sva tri tele operatera pokazala su interes za uključivanje u projekt i spremni su podržati eksperimentalni program 'Škola za život'. Cilj projekta je rasteretiti torbe i dio nastavnih materijala prebaciti isključivo u elektronički oblik. S teleoperaterima razgovaramo o modelu kako obrazovne materijale učiniti besplatno dostupnim učenicima u školi i kod kuće', ističu izvori iz Ministarstva.

Sa svim zainteresiranim dionicima, dodaju, dogovara se zajednički pristup odgovornom, primjerenom i sigurnom korištenju interneta, koji će uključivati i oblike edukacije roditelja. Ideja je da svaka škola i svaki učitelj i učenik imaju jednake mogućnosti, neovisno o dijelu Hrvatske iz kojeg dolaze.

Škole se za izvođenje eksperimentalnog programa kurikularne reforme 'Škola za život' mogu prijaviti do četvrtka, 15. ožujka, a po procjenama Ministarstva u njemu će sudjelovati šezdesetak škola, odnosno oko 6000 učenika i 1300 učitelja.