MINISTAR ŠTROMAR NAJAVIO

Komunalni redari od sada će vam moći ulaziti u dvorište

08.02.2018 u 12:59

Bionic
Reading

'Komunalni redari ubuduće će moći legitimirati osobe koje krše propise i protiv njih moći će podnositi prekršajne prijave', rekao je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar objašnjavajući najvažnije novosti koje se predlažu novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu

Hrvatski sabor u četvrtak raspravlja o Vladinom prijedlogu novog Zakona o komunalnom gospodarstvu koji uređuje pitanja važna za svakodnevni život građana.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar objasnio je, prenosi N1 televizija, najvažnije novine, odnosno šire ovlasti komunalnih redara.

Cvjećari na Cvjetnom trgu odlukom komunalnog redara moraju držati cvijeće u kućicama Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

'Komunalni redari su dosad imali problema prilikom obavljanja svog posla jer nisu mogli legitimirati osobu koja je radila nered u prostoru.

Sad će to moći i protiv te osobe će moći podnijeti prekršajnu prijavu. Moći će ući u dvorište da utvrde stvarno stanje', rekao je ministar Štromar.