U IZBORNOJ NOĆI

Ministar policije Dačić slavio s osuđenim huliganom

07.05.2012 u 13:55

Bionic
Reading

Aleksandar Vavić, vođa navijačke skupine Alkatraz nogometnog kluba Partizan iz Beograda, a koji je osuđen na godinu dana zatvora i iza sebe ima čak 12 kaznenih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i razbojništva, sudjelovao je u noći s nedjelje na ponedjeljak u postizbornoj proslavi Socijalističke partije Srbije i njenog lidera Ivice Dačića, aktualnog ministra policije Srbije

Vavić, jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz, jer je u siječnju 2005. na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića. Aleksandar Vavić je u veljači prošle godine ranjen u 'sačekuši' preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u zdjelicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u bolnicu. Beogradski mediji su tada pisali kako policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščišćeni odnosi u poslovima s drogom.

Aleksandar Vavić odavno je poznat široj javnosti - najprije kao jedan od vođa navijača Crvene zvezde, koje je napustio nakon sukoba s većinom navijača.

Prešao je u crno-beli tabor i za kratko vrijeme postao lider najjače navijačke grupe na Partizanovom jugu. Spominjan je i u emisiji 'Insajder' TV B92, koja se bavila navijačkim grupama. Tada je i otkriveno da je protiv njega podneseno 12 kaznenih prijava, ali da mu nije izrečena nijedna pravomoćna presudu.

U listopadu 2009., tadašnji republički javni tužilac Slobodan Radovanović podnio je Ustavnom sudu Srbije prijedlog za zabranu rada i djelovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova Partizana, Crvene zvezde i Rada, među kojima je i Vavićeva Alkatraz, ali o tom prijedlogu još nije odlučeno.