pacijenti se požalili

Ministar Fuchs pregled u bolnici obavio preko reda?

17.07.2023 u 18:07

Bionic
Reading

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs tijekom ovog vikenda bio je u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici, a prema navodima pacijenata koji su u to vrijeme bili u bolnici i satima čekali da bi bili primljeni na preglede, ministar obrazovanja imao je sve privilegije da za svoj termin u bolnici nije čekao niti minutu, piše Večernji list

Kako svjedoče pacijenti koji su tijekom vikenda čekali na hitnom prijemu s raznim prijelomima više od pet sati, ministra obrazovanja na ulazu u bolnicu dočekao je zaštitar, koji je spustio ulazni lanac da bi se ministar Fuchs mogao parkirati odmah u krugu bolnice, a zatim ga otpratio u dio gdje se obavlja rendgen, piše Večernji list.

Nakon slikanja, a po navodima pacijenata, ministar Radovan Fuchs je, pored ljudi u čekaonici ušao u ambulantu i tamo se zadržao u razgovoru s liječnikom svega desetak minuta.

'Sve skupa ni 20-ak minuta za slikanje, pregled i parkiranje uz doček zaštitara koji je spustio lanac s ulaza u bolnicu, mislim da bi svi poželjeli takvo zdravstvo', požalio se jedan čitatelj.

  • +3
Radovan Fuchs Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Potvrđujemo dolazak ministra znanosti i obrazovanja na rendgen pregled u Kliniku za traumatologiju Zagreb. Liječnik kod kojeg je ministar kao pacijent bio u obradi, procijenio je da bi pregled trebalo obaviti u hitnom postupku. Pregledom je ipak ustanovljeno da pacijent nije imao većih zdravstvenih problema odnosno da povreda nije zahtijevala daljnju obradu te je pacijent otpušten na kućno liječenje', odgovorili su na novinarski upit iz KBC Sestara Milosrdnica.