parlamentarni izbori

Ministar Ćorić: Racionalizacija općina, ali ne i županija, u HDZ-ovom izbornom programu

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 21.05.2020 12:31
  • Objavljeno 21.05.2020 u 12:31
Tomislav Ćorić

Tomislav Ćorić

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije želio u četvrtak iznositi detalje o izbornom programu HDZ-a kazavši da će ga predstaviti javnosti kada ga potvrde stranačka tijela, ali je najavio da je racionalizacija općina, ali ne i broja županija, dio tog programa

'Izborni program HDZ-a je u finalnoj fazi izrade, očekujemo da sljedeći tjedan bude usmjeren prema tijelima HDZ-a. Onog trenutka kada ga tijela potvrde, počet ćemo ga komunicirati u hrvatskoj javnosti', izjavio je uoči sjednice Vlade.

Upitan je li smanjivanje broja općina i županija dio izbornog programa, Ćorić je kazao da smanjivanje županija definitivno nije. 'Što se tiče općina, idemu u smjeru racionalizacije, funkcionalnog spajanja, smanjenja broja dužnosnika', kazao je.

Na tvrdnju da je HDZ i na prethodnim izborima obećao reformu javne uprave, Ćorić je odgovorio da ta reforma nije nešto što se može dogoditi u kratkom vremenskom razdoblju.

Dodao je da se Vlada u ovom mandatu fokusirala na krize. 'Mislimo da smo tim fokusom učinili dobru stvar. Govorim o krizi Agrokora, brodogradnje, Covida te o ekonomskoj krizi s kojom smo trenutno suočeni. To su prioriteti i držimo da smo ih dobro odradili', poručio je Ćorić.