manje kvote za filozofe

Ministar Barišić o blokadi zgrade Hrvatskih studija: Sveučilišta u Hrvatskoj autonomno odlučuju

  • Autor: M. Š./Hina
  • Zadnja izmjena 20.03.2017 16:34
  • Objavljeno 20.03.2017 u 16:33
Ministar Pavo Barišić

Ministar Pavo Barišić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić rekao je danas, vezano uz blokadu zgrade Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu zbog smanjenja kvote za studente filozofije, da sveučilišta autonomno odlučuju o svojoj upisnoj politici i svim drugim pitanjima

'U Hrvatskoj imamo autonomiju sveučilišta po kojoj ona autonomno odlučuju o svojoj upisnoj politici i svim drugim pitanjima. Nemamo potrebe u ovom trenutku ništa reagirati. Sveučilište u Zagrebu, kao najstarije i najveće, ima tijela koje autonomno donose svoje odluke', rekao je Barišić na konferenciji 'Kakvu Hrvatsku trebamo' upitan o situaciji na Hrvatskim studijima.

Dodao je i da ga je rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras informirao o situaciji na tom fakultetu.

Nekoliko stotina studenata Hrvatskih studija okupilo se na jednom od širokih platoa biše vojarne na Borongaju, danas Sveučilišnog kampusa, i odlučilo blokirati nastavu nakon odluke Sveučilišnog senata o ukidanju kvote za studij filozofije.

Ministar Barišić negativno je odgovorio na upit osjeća li odgovornost za tu situaciju kazavši kako nema niti saznanja o tome da su proferori najavili štrajk. Smatra kako filozofa u zemlji nema previše i da su oni potrebni svakom društvu.

'I sam pripadam toj struci i mislim da je za jedno društvo uvijek pozitivno imati tako naobražene ljude', rekao je.

Vezano uz situaciju na Brodarskom institutu ministar Barišić najavio je da će uskoro biti imenovan njegov novi Nadzorni odbor. 'Nadamo se da ćemo uskoro biti bliže nekom riješenju. Stanje na Brodarskom institutu je prilično ozbiljno i tu se pokušavamo dogovoriti kako riješti to pitanje', naglasio je.  

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • samostalan

    20.03.2017 19:21

    Kad je u pravu u pravu je

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi