'ogromna šteta'

Ministar Banožić žestoko reagirao na optužbe vukovarskog HDZ-ovca o manipulaciji na Facebooku

20.11.2020 u 08:52

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić (HDZ) reagirao je na optužbe stranačkog kolege Josipa Dabre, zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, koji je na njegov račun javno iznio teške optužbe uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u

Dabro je, podsjetimo, u četvrtak poručio da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije dao potporu Banožiću tijekom županijskog stranačkog odbora, kojemu je nazočio u utorak.

'Potpora je dana demokratskim procesima, rečeno je da je dobro da imamo dva kandidata i da idemo u unutarstranačku utakmicu', kazao je Dabro za N1.

>>> Svađa u HDZ-u: Vukovarski dožupan Dabro optužio ministra Banožića za manipulaciju na društvenim mrežama

Međutim, na Facebook stranici županijskog HDZ-a objavljeno je kako je Plenković 'također naglasio da očekuje snažnu potporu vukovarsko-srijemskih HDZ-ovaca ministru obrane Mariju Banožiću na unutarstranačkim izborima, čime bi se značajno osnažio politički utjecaj ministra Banožića te dodatno ojačao položaj HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije u Zagrebu.'

SA SASTANKA PREDSJEDNIKA HDZ-a ANDREJA PLENKOVIĆA SA ČLANOVIMA ŽO HDZ-a VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE: Važna podrška...

Objavljuje ŽO HDZ VSŽSrijeda, 18. studenoga 2020.

Dabro pak tvrdi da je Banožić, kao administrator te stranice, obmanuo članstvo i javnost potporom predsjednika stranke.

Na te tvrdnje reagirao je ministar Banožić, navodeći da 'gospodin Dabro u posljednje vrijeme u medijima iznosi jako puno neistinitih tvrdnji' kao što su i one jučerašnje na N1 televiziji.

'Članice i članove sami će izabrati vodstvo i smjer županijske organizacije HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji, bez pritisaka, manipulacija i laži koje plasira gospodin Dabro. Ovakvim svojim nastupima nanosi ogromnu štetu HDZ-u, a to u konačnici čini godinama, što se vidi i po njegovom odnosu prema poslu odnosno trenutnoj funkciji koju obnaša kao dožupan.

  • +93
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18.11.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Kao dožupan nije apsolutno ništa napravio za općine i gradove u Vukovarsko-srijemskoj županiji. On je prvi suradnik župana Bože Galića, a župan daje podršku njegovom protukandidatu. To već nešto govori. Gospodin Dabro i ekipa koja ga okružuje uvelike su krivi što je HDZ izgubio vlast u općinama u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojima je ranije premoćno pobjeđivao.

Gospodin Dabro nije član Županijskog odbora HDZ-a, nije čak član niti svog temeljnog ogranka, a to dovoljno govori o njegovoj političkoj kompetenciji i ugledu koje uživa kod članova HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji', reagirao je ministar Banožić.