unutarstranački izbori

Svađa u HDZ-u: Vukovarski dožupan Dabro optužio ministra Banožića za manipulaciju na društvenim mrežama

19.11.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Josip Dabro, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u teško je optužio ministra obrane Marija Banožića

Rekao je da je u utorak na županijskom stranačkom odboru bio nazočan i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković i da nije dao potporu Banožiću.

'Potpora je dana demokratskim procesima, rečeno je da je dobro da imamo dva kandidata i da idemo u unutarstranačku utakmicu', kazao je Dabro, prenosi N1.

Opovrgnuo je priče da je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić obilazio kandidate koji nisu odabir predsjednika stranke i nagovarao ih da odustanu od kandidature.

'U stranci smo razgovarali, dogovarali, ali ni u jednom slučaju nije bilo nikakve zamolbe ili prisile da se povuče kandidatura', navodi Dabro.

Voditelj N1 televizije je na to pročitao dio objave s stranice županijskog HDZ-a na Facebooku: 'Također je naglasio da očekuje snažnu potporu vukovarsko-srijemskih HDZ-ovaca ministru obrane Mariju Banožiću na unutarstranačkim izborima, čime bi se značajno osnažio politički utjecaj ministra Banožića te dodatno ojačao položaj HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije u Zagrebu.'

Pasus se odnosio na potporu Andreja Plenkovića kao predsjednika stranke kandidaturi Banožića, za što je Dabro opovrgnuo da se dogodilo na sastanku županijske organizacije.

SA SASTANKA PREDSJEDNIKA HDZ-a ANDREJA PLENKOVIĆA SA ČLANOVIMA ŽO HDZ-a VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE: Važna podrška...

Objavljuje ŽO HDZ VSŽSrijeda, 18. studenoga 2020.

'Gospodin Banožić je na dan pijeteta žrtvama Vukovara prije početka Kolone sjećanja, kao administrator te stranice, obmanuo članstvo i javnost potporom predsjednika stranke. Predsjednik stranke je nazočio županijskom odboru stranke i prisutni su jako dobro čuli što je predsjednik Plenković rekao', naveo je Dabro.

Poručio je da je Banožić vojnik starih struktura koje u rukama drže konce Vukovarsko-srijemske županije posljednja tri desetljeća, optuživši te 'stare strukture' za iseljavanje stanovništva iz županije, lošu gospodarsku situaciju i loš položaj stranke u Gradskom vijeću Grada Vukovara.