u karlovcu

Ministar Banožić u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske: Očekujem da i u ovoj situaciji kao što je pandemija budete najbolji primjer

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 15.09.2020 14:22
  • Objavljeno 15.09.2020 u 14:22
Mario Banožić u Karlovcu

Mario Banožić u Karlovcu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Brandt

Ministar obrane Mario Banožić u utorak je, za posjeta Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Vojarni stožernog generala Petra Stipetića u Karlovcu, kao cilj naveo poduzimanje novih koraka u modernizaciji i opremanju Hrvatske vojske

Ministarstvo obrane priopćilo je da su ministra Banožića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH (OSRH) admirala Roberta Hranja dočekali zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, njegov zamjenik general-bojnik Tihomir Kundid i drugi.

Nakon položenih vijenaca i zapaljenih svijeća na spomen križu poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Šerić je održao prezentaciju o ustroju, misiji i zadaćama Hrvatske kopnene vojske.

Najavio je da će kopnena vojska nastaviti s procesom modernizacije i razvoja sposobnosti te biti najspremnija grana OS RH prepoznatljiva u međunarodnom okruženju, koju će sačinjavati motivirani, uvježbani, spremni i domovini odani pripadnici.

Od HV-a očekujem da bude najbolji primjer u pandemiji

Ministar Banožić je istaknuo kako su hrvatski vojnici uvijek bili primjer građanima kako se odgovorno ponašati u raznim situacijama. "Stoga očekujem da i u ovoj situaciji kao što je pandemija COVID-19 budete najbolji primjer", poručio je.

Vezano za modernizaciju i opremanje HV-a kao cilj je naveo očuvanje razine sadašnjih materijalnih prava te poduzimanje dodatnih koraka u projektima modernizacije i opremanja Hrvatske vojske.

Najavio je da će razvojni projekti biti u novom Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga za razdoblje od 2022. do 2033. godine.

"Hrvatska kopnena vojska složena je grana u tehničkom, logističkom, ali i u personalnom dijelu, zato moramo materijalno-tehnička sredstva čuvati i kvalitetno održavati", zaključio je Banožić.

Kopnena vojska najvažnija komponenta borbene moći

Hranj je naglasio da je Hrvatska kopnena vojska najvažnija komponenta borbene moći te zavrjeđuje pažnju u daljnjem razvoju i modernizaciji.

"Važno je školovanje, obuka i vježba za svakog hrvatskog vojnika, ali tu se trebamo svi angažirati", poručio je.

Banožić i Hranj posjetili su karlovačku tvrtku HS Produkt s kojom Ministarstvo obrane ima sklopljene ugovore o isporuci raznih vrsta naoružanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!