SLUČAJ KARLOVAČKE PIVOVARE

Minimalne kazne krivcima za smrt Karlovčanina

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 19.02.2010 14:40
  • Objavljeno 19.02.2010 u 14:40
potok karlovačka pivovara zdravko martinović

potok karlovačka pivovara zdravko martinović

Izvor: tportal.hr / Autor: CROPIX / ARHIVA

Na Županijskom sudu u Zagrebu izrečene nepravomoćne presude u slučaju Karlovačka pivovara, u kojemu je Karlovčanin Zdravko Martinović prije tri godine smrtno stradao zbog otrovnih kemikalija koje je Karlovačka pivovara ispustila u obližnji potok

Predsjednica sudskog vijeća Renata Miličević tako je optuženima, tehničkom direktoru Karlovačke pivovare Gaboru Ligetiju, glavnom inženjeru Slavenu Siladiću, voditeljici Odjela sigurnosti na radu i zaštiti okoliša Zrinki Odrčić i direktorici proizvodnje Mariji Tufeković odrezala po tri godine zatvora, a voditelju proizvodnje fermentacije Marinku Kovačeviću 2,5 godine.

Karlovačka pivovara morat će platiti tri milijuna kuna kazne i do najviše tri mjeseca od pravomoćnosti presude, a Ligeti se i dalje mora javljati policiji, pri čemu će kod organa reda ostati i njegova putovnica.

Optuženi su tako dobili najnižu zakonom propisanu kaznu za kazneno djelo za koje su osuđeni. Prilikom izricanja presude sudsko je vijeće u obzir da optuženi prije toga nisu kažnjavani, dok je Marinku Kovačeviću u obzir uzeto da je u Domovinskom ratu proveo tri godine te da je bio odlikovan.

Svi osuđeni imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Odvjetnik Karlovačke pivovare Veljko Miljević najavio je žalbu jer 'CO2 nigdje nije klasificiran kao otpad'.

Uskoro opširnije...

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi