'SAMO VI RADITE SVOJ POSAO'

Milovanović lociran jer je upalio stari mobitel

02.06.2009 u 09:22

Bionic
Reading

Željko Milovanović, osumnjičen za ubojstvo Ive Pukanića, uhićen je prekjučer nakon što je uključio svoj stari mobilni telefon te je tako lociran u središtu Beograda. Tijekom uhićenja, iako je bio naoružan, nije pružao otpor već je policajcima rekao 'samo vi radite svoj posao'

BEOGRAD - Potraga za Milovanovićem trajala je do nedjelje do 22 sata kada je uhićen ispred iznajmljenog stana na Dorćolu. Press saznaje da je Milovanović ima srpsku osobnu iskaznicu na ime Dragan Milovanović, falsificiranu slovensku putovnicu i slovačku vozačku dozvolu. Akcija uhićenja Milovanovića počela je u subotu oko 20 sati.

'Milovanović je lociran preko mobilnog telefona u baznim stanicama Dorćol i Stari grad. Policajci su u nedjelju oko 20 sati vidjeli Milovanovića u jednoj ulici u Dorćolu. Pratili su ga jedno vrijeme, a kada je utvrđeno da je to definitivno on, krenula je akcija uhićenja. Policajci su presreli Milovanovića i odmah ga uhitili ispred stana kojeg je iznajmio u ulici Dunavski kej 9 na Dorćulu', prenosi Dnevnik.hr. Nije pružao nikakav otpor, već je rekao policiji 'samo vi radite svoj posao, a ja ću svoj', rekao je Pressov sugovornik.

U Milovanovićem iznajmljenom stanu pronađen je arsenal oružja, mobilni telefoni i falsificirani dokumenti. 'Imao je najsuvremeniju opremu koju koriste profesionalne ubojice. Pronašli smo dva škorpiona, četiri prigušivača, šest pištolja, 500 metaka i najmoderniju opremu za prisluškivanje. Pronađeno je i nekoliko mobilnih telefona i karitca. Od dokumenata Milovanović je imao srpsku osobnu iskaznicu na ime Dragan Milovanović, putnovnicu na ime Miroslav Šipka iz Slovenije i lažnu vozačku dozvolu iz Slovačke', dodao je Pressov suguvornik.

Milovanović je stan u Begradu iznajmio prije sedam dana, a pretpostavlja se da je vrlo često mijenjao mjesto boravka u BiH, Republici Srpskoj, Srbiji i Hrvatskoj. Policija mu je već nekoliko puta bila na tragu. Milovanoviću je određen 48-satni pritvor nakon kojeg će biti izveden pred istražnog suda Specijaolnog suda. Milovanovića hrvatska policija sumnjiči za postavljanje i aktiviranje eksploziva u dvorištu zgrade uz Pukanićev automobil. MIlovanović je višestruki bjegunac iz zatvora, a tereti ga se i za nekoliko kaznenih djela u Srbiji. Hrvatska ga traži i zbog ratnog zločina.