PLAĆENI UBOJICA

Milovanović došao u Beograd nekoga likvidirati

02.06.2009 u 12:48

Bionic
Reading

Jedan od uhićenih pod sumnjom za umiješanost u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, Željko Milovanović, u Srbiju je došao ne zato da bi se sakrio već da bi nekog likvidirao, prenosi u utorak beogradski dnevnik "Blic" navodeći kako je u Milovanovićevu iznajmljenom stanu pronađen arsenal oružja te oprema za praćenje i prisluškivanje.

To je, po pisanju beogradskog lista, konstatirano na sjednici srbijanskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, održanoj u ponedjeljak, pri čemu je također rečeno da policija nema operativne podatke koji bi potvrdili da je Milovanović u Srbiji planirao zločin.

Neimenovani izvor "Blica" iz vrha MUP-a Srbije kazao je da je tehnika bila presudna za otkrivanje i lociranje Milovanovića, koji je, kako se navodi, uhićen s dva lažna dokumenta, srbijanskom i slovenskom putovnicom na ime Dragan Milanović

Milovanovića, po riječima tog izvora, inspektori kriminalističke uprave saslušavaju zbog arsenala oružja i opreme nađene u stanu koji je iznajmio četiri dana prije uhićenja, kao i zbog sumnje da je sudjelovao u nekoliko razbojništava počinjenih od 2004. godine.

Dodaje se da inspektori beogradske policije Milovanovića neće saslušavati zbog sudjelovanja u ubojstvu Pukanića te da je za to kazneno djelo nadležan isključivo istražni sudac Specijalnog suda, koji vodi istragu.

"Večernje novosti" u utorak prenose kako je u Milovanovićevu stanu zatečen arsenal oružja i druge opreme - dva "škorpiona", šest pištolja, streljivo, prigušivači, kao i nekoliko perika te par lažnih brkova.

Poslije pretresa, Milanović je, kako se navodi, odveden u prostorije beogradske policije gdje je dao izjavu, pri čemu je bio je raspoložen za razgovor, osim kada je riječ o ubojstvu Pukanića, o čemu je odbijao svaki dijalog.

"Večernje novosti" ističu kako se sumnja da Milovanovićev dolazak u Beograd prije nekoliko dana nije bio slučajan i da postoje operativna saznanja da je pripremao novu likvidaciju, a u tijeku je istraga o tome tko je bio potencijalna meta.

Željko Milovanović, zvani Gavro, uhićen je u nedjelju navečer u Beogradu, pod sumnjom da je postavio eksploziv čijim su aktiviranjem 23. listopada 2008. ubijeni vlasnik hrvatskog tjednika "Nacional" Ivo Pukanić i menadžer Niko Franjić

Milovanović bi, nakon saslušavanja u policiji, trebao biti saslušan pred istražnim sucem Specijalnog suda u Beogradu, koji će potom odlučiti hoće li protiv Milovanovića pokrenuti istragu i odrediti mu pritvor.