'IMAM SVE KVALITETE LIDERA'

Milinović uvjeren u pobjedu, želi i premijersku fotelju

31.03.2012 u 21:02

Bionic
Reading

Svoju podršku Darku Milinoviću, kandidatu za predsjednika HDZ-a, večeras su javno izrazile članice Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' te Mladež HDZ-a Ličko-senjske županije. U razmaku od nekoliko sati održali su svoje izborne skupštine, a na svakoj je govor od tridesetak minuta održao bivši ministar zdravstva

Vjeruje u svoju pobjedu, naglašava da ima sve kvalitete budućeg lidera stranke prvenstveno zbog pobjeda na raznim izborima koje niže posljednjih desetak godina u svojoj izbornoj jedinici.

Želi ujediniti demokršćansku opciju te tvrdi da je pokazao da zna pobijediti Zorana Milanovića. Također, najavljuje uzlet novog HDZ-a pod njegovim vodstvom na predstojećim lokalnim izborima, ali i pobjedu nad Kukuriku koalicijom, ne skrivajući ambicije za premijersku stolicu.

'Kandidirao sam se na mjesto predsjednika HDZ-a s uvjerenjem da ću uz vašu podršku imati dodatan motiv i dodatnu kvalitetu koju ostali kandidati nemaju. Danas smo svjedoci pokušaja mijenjanja izbornih pravila već kada je izborni proces itekako uznapredovao i čujemo pokušaj mijenjanja pravila izbornog procesa. Nedopustivo je takav čin napraviti u sredini procesa', kazao je pozvavši na zajedništvo u stranci koje, smatra, treba čuvati kao kap vode na dlanu.

Dobio je podršku 12 od 19 članova predsjedništva stranke da se što prije održi hitna sjednica predsjedništva i stvar što prije raspravi.

Kazao je i da je vrijeme da se prestane stvarati kult ličnosti.
'Ako išta želim narediti, onda je to da u idućem periodu pored slike Franje Tuđmana ne stavite moju sliku kao novog predsjednika. Franjo Tuđman je jedan i nitko nema pravo stavljati bilo čiju sliku pored njegove. Svaka slika pored njegove za mene je omalovažavanje lika i djela čovjeka koji nas je doveo i odveo u sve bitke', poručio je Milinović.

'Prvi put smo druga najjača stranka u Hrvatskoj. Izgubili smo 2000, ali smo pojedinačno bili najjača stranka. U gotovo 23 godine postojanja HDZ-a, druga smo stranka i to moramo priznati. Tražim od vas da ovaj pobjednički mentalitet širimo Hrvatskom i da ne odustanemo od ideje da HDZ mora iznjedriti barem dva predsjednika velikih hrvatskih gradova.

Izmjena statuta stranke ne može biti misao ili ideja pojedinca. Jedna od nedemokratskih točaka u tom statutu je brisanje iz članstva. To daje predsjedniku stranke odriješene ruke ako se ne slaže s nečijim mišljenjem da ga briše iz članstva. Ovoliki broj kandidata znak je općeg nezadovoljstva vođenjem stranke do sada, to je moje mišljenje', kazao je.
'Novi predsjednik HDZ-a, a ja sam uvjeren u svoju pobjedu, bit će i novi premijer. Vi kao baza ste me stvorili i novi premijer će biti u vama, a ja ću biti izaslanik koji će voditi sljedeću vladu, ma kada ti izbori bili. Uvjeren sam da znamo kako pobijediti Kukuriku koaliciju na nacionalnoj razini kada za to dođe vrijeme', poručio je Milinović okupljenoj mladeži i ženama HDZ-a u Gospiću.

Dotaknuo se i današnje 21. obljetnice pogibije mladog Josipa Jovića, kojoj je nazočio na Plitvicama, rekavši da današnja mladež, srećom, za Hrvatsku ne treba dati svoj život poput njega, već se za nju boriti znanjem i odlučnošću.