glavni ravnatelj policije

Milina: Ništa nije ukazivalo da bi se ovo u Sisku moglo dogoditi

02.07.2023 u 19:47

Bionic
Reading

Muškarac koji je sinoć u Sisku ubio jednu ženu, ranio četiri osobe, palio kuće i automobile, uhićen je nakon policijske potrage. Stanje teško ozlijeđenih osoba je nepromijenjeno, što znači da se dvije osobe i dalje bore za život

Još je teško govoriti o motivu počinitelja i tome što ga je nagnalo da počini ova teška kaznena djela. Iz svega što se za sada zna nema indikatora koji bi ukazivali da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Trenutačno se provode izvidi, očevid je tek završio, provode se dokazne radnje, prikupljaju se obavijesti, a provest će se i vještačenja. Policija prikuplja obavijesti od žrtava i svih ostalih od kojih se mogu dobiti saznanja. Oštećeno je više obitelji, kazao je za središnji Dnevnik HTV-a Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Pohvalio je policijske službenike na brzoj reakciji i požrtvovnosti u vezi s uhićenjem muškarca koji je u Sisku sinoć ubio jednu ženu i četiri osobe ozlijedio. Muškarac je koristio dugo vatreno oružje i poluatomatsko vatreno oružje, a posjedovao je i ručnu bombu.

Milina je istaknuo da je u akciji "Manje oružja, manje nasilja", a koja se provodi od 2007. godine, godišnje prijavi više od 400 kaznenih djela, misleći na nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pucnjava u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL