izvijestili iz bolnice

Pucnjava u Sisku: Dvije osobe još su uvijek u životnoj opasnosti

02.07.2023 u 14:48

Bionic
Reading

Od četiri teško ozlijeđene osobe, koji su sinoć nakon pucnjave u Sisku dovezeni u sisačku Opću bolnicu "Dr Ivo Pedišić", dvoje je još uvijek životno ugroženo, dok se drugi dvoje osjećaju nešto bolje, rekli su u nedjelju iz bolnice.

Anesteziologinja u sisačkoj bolnici Milena Strižak, izjavila je novinarima da je dvoje najteže ozlijeđenih služba Hitne pomoći na Odjel intenzivne njege dovezla oko 21 sat u vrlo lošem stanju.

"Hitno su oformljene dvije ekipe anesteziologa i kirurga, što je u takvim slučajevima redovita praksa, pa su zbog teških povreda trbuha do 2 sata već operirani. Obadvije su osobe zadržane na respiratoru. Jedan pacijent je budan, pri svijesti, a drugi je lošije, ali su obadva još uvijek životno ugroženi", rekla je dr. Strižak.

Druga dvojica teško ozlijeđenih nisu više životno ugroženi.

  • +6
Policijski očevid dan nakon strašnog zločina u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Preostali lakše ozlijeđeni pacijenti, kojima je u bolnici pružena liječnička pomoć, pušteni su kućama, dodala je .

Pucnjava u sisačkoj Ulici Capraške poljane dogodila se sinoć oko 20,10 sati. U oružanom napadu smrtno je stradala 45-godišnja žena, a ukupno je ozlijeđeno osam osoba, četvero teže, a četvero lakše, među kojima su jedan vatrogasac i jedno dijete.

Brzom intervencijom policije koja je angažirala sve snage u hvatanju počinitelja zločina i pucnjave u Sisku, noćas je pronađen i uhićen 58-godišnji napadač, rečeno je ranije danas na izvanrednoj konferenciji za novinare Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pucnjava u Sisku Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list

Sućut gradonačelnice i potpora ozlijeđenima

U povodu sinoćnjeg napada u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno,  priopćenjem se oglasila i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

"Noćašnji strašni događaj u naselju Kanak potresao je i šokirao naš grad. Ovaj bezuman zločin tek treba biti rasvijetljen, ali njegove su posljedice strašne i tragične. Zahvaljujem našim vatrogascima, koji su unatoč opasnosti, izašli na poprište zločina i radili svoj posao, pri kojem je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen, te policiji koja je profesionalno odradila intervenciju i privela napadača", stoji u priopćenju. 

Gradonačelnica je u ime Grada Siska izrazila sućut obitelji poginule, te potporu obiteljima ozlijeđenih osoba. Grad Sisak će učiniti sve potrebno kako bi se pomoglo pogođenim obiteljima, stoji u priopćenju  Ikić Baniček.