250 tisuća mjesečno

Milijunto vozilo prošlo Pelješkim mostom; iz Hrvatskih cesta ne znaju tko je sretni putnik jer nisu željeli zaustavljati promet

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 22.11.2022 22:16
  • Objavljeno 22.11.2022 u 22:15
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

U gotovo četiri mjeseca od otvaranja Pelješkim mostom prošlo je milijun vozila, što je u prosjeku više od 250 tisuća mjesečno

U 12.52 Pelješkim mostom prošlo je milijunto vozilo. Tko je sretni putnik - nije poznato jer, kažu iz Hrvatskih cesta, nisu željeli zbog toga zaustavljati promet, donosi HRT.

'Želimo time pokazati da taj projekt, kad govorimo o prometnoj funkciji, zadovoljava, ispunjava one nekakve kriterije koji su bili prije navedeni u ''feasibility'' studiji, čak i više od toga', ističe Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta. Dnevno u prosjeku mostom prođe gotovo osam i pol tisuća vozila, a baš danas zabilježen je okrugli broj.

Most koji je spojio Hrvatsku ispunio je sva očekivanja, a danas je položio još jedan važan test. Otkako je Pelješki most otvoren, na ovom dijelu Hrvatske zapuhalo je prvo jače jugo, no bez obzira na takvo vrijeme promet mostom teče bez ikakvih poteškoća.

'Zbog nekih meteoroloških prilika, prije svega vjetra, neće biti zatvaranja prema svim našim izračunima, s obzirom na to da smo izgradili kvalitetan sustav zaštite od vjetra', objašnjava Škorić. Svakim danom sve se više primjećuje i njegov utjecaj na gospodarstvo. Stanovnicima Pelješca mnogo je toga sada dostupno.

  • +3

Pelješki most

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic