U LAŽI SU KRATKE NOGE

Milijarder Richard Branson izvadio snimku: Teška sramota Jeremyja Corbyna

24.08.2016 u 09:58

Bionic
Reading

Čelnik britanske Laburističke stranke Jeremy Corbyn, otprije poznat tamošnjoj javnosti po nizu nespretnih koraka, ovih je dana tijekom unutarstranačkih izbora uhvaćen u laži i javno osramoćen kada je snimio videouradak sjedeći na podu vlaka i hineći kako je na taj potez primoran zbog nesnosnih gužvi u vlakovima, obećavši pritom da će, ukoliko i nadalje bude šef laburista, inicirati povratak željeznice u državno vlasništvo

Corbyn je, naime, uz pomoć unajmljenih filmaša snimio filmić u kojem sjedi na podu pretrpanog vlaka na liniji London-Newcastle i pojašnjava kako je Britaniji potrebno više vlakova da se putnici ubuduće ne bi našli u njegovoj poziciji.

Prema pisanju britanskog dnevnika Guardiana, tvrtka Virgin Trains osporila je autentičnost snimke jer je sigurnosna kamera u vlaku uhvatila Corbyna kako sa suprugom Laurom Alvarez i skupinom filmaša prolazi pored praznih mjesta za sjedenje u vagonu. Nadzorne kamere, također, snimile su političara kako odlazi na kraj vagona, sjeda na pod i fingira nesnosnu gužvu.


Corbyn je u vlastitom propagandnom uratku kazao kako se nalazi u identičnoj situaciji kao i niz Britanaca koji vlakovima odlaze na posao.

'Današnji vlakovi su u potpunosti pretrpani. Zaposlenici su apsolutno briljantni i trude se pomoći svima', izjavio je Corbyn u videu.

Njegov postupak komentirao je i sir Richard Branson, vlasnik Virgin Trainsa, putem društvenih mreža na kojima je objavio fotografiju Corbyna kako prolazi pored praznih mjesta u vlaku.

Snimku je prokomentirao i Corbynov suparnik na unutarstranačkim izborima Owen Smith, na svom Twitteru rekavši kako njegova kampanja ide u dobrom smjeru i kako je on tu za obične ljude.