afera sms

Brkić: Ostajem u HDZ-u i borit ću se još jače

20.02.2019 u 13:45

Bionic
Reading

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u srijedu je ponovno komentirao podizanje optužnice i produljenje pritvora Franji Vargi i Blažu Curiću u aferi 'sms', poručivši da 'ostaje u HDZ-u' te da će se 'boriti još više i još jače'

'Nisam u optužnici na žalost mnogih dušebrižnika. Poručujem svima da sam ja u HDZ-u i ostajem. Nisam od onih koji napuštaju bilo kakvu borbu, ostajem se boriti još više i još jače'. Na pitanje ima li dojam da mu podmeće netko iz HDZ-a, odgovorio je: 'Ne, nisam to rekao'. Upitan 'je li postao teret HDZ-u', uzvratio je: 'Teret? Imate li vi neku vagu da mjerite to?'.

Stjepan Čuraj iz partnerskog HNS-a, na pitanje hoće li afera 'sms' imati političke posljedice, kazao je: 'Ovisi hoće li određeni političari biti uhićeni, ali zbilja ne bih komentirao, ne znam u kojem smjeru ide'. Nije htio odgovoriti ni na 'hipotetsko pitanje' bi li na Brkićevu mjestu podnio ostavku u stranci. Nema odgovor ni na pitanje je li Brkić postao prevelik teret stranci jer 'on nije uključen u istragu, a hoće li, ja ne znam'.

HSS-ov Krešo Beljak 'čisto sumnja da će podignute optužnice u aferi 'sms' imati političke posljedice po HDZ'.

'Riječ je o dvije frakcije iste sekte koje vode međusobni rat i vodit će ga još neko vrijeme s neizvjesnim rezultatom jer ne znamo tko će pobijediti. No, znamo tko će izgubiti, izgubit će građani Hrvatske sve dok je HDZ na vlasti', smatra Beljak.

Mišljenja je i da Brkić nije teret za Andreja Plenkovića, nego obrnuto, da je Plenković teret za Brkića. 'To su njihove unutarstranačke stvari koje opterećuju hrvatsku javnost i gube građani sve dok je HDZ na vlasti. Njih treba što prije torpedirati u opoziciju na izborima i pustiti da svoje ratove vode u opoziciji da od njih građani nemaju štete+, poručio je Beljak.