nestao tijekom preseljenja

Pojavio se dio nestalog spisa o elitnoj prostituciji, nakon pet mjeseci slučajno našli papir

19.03.2019 u 08:33

Bionic
Reading

Spis se zagubio prilikom preseljenja Općinskog državnog odvjetništva iz zgrade u Aveniji Vukovar, gdje se godinama nalazilo, u novu zgradu u Selskoj u srpnju 2017. godine

Dio nestalog spisa Državnog odvjetništva o probijanju mjera za elitnu prostituciju, zbog čijeg je nestanka prije pet mjeseci nastala prava gužva, slučajno je pronađen u arhivu Općinskoga državnog odvjetništva u Zagrebu, javlja Jutarnji list.

Prema svemu sudeći, spis se zagubio prilikom preseljenja tog Općinskog državnog odvjetništva iz zgrade u Aveniji Vukovar, gdje se godinama nalazilo, u novu zgradu u Selskoj u srpnju 2017. godine.

Dio spisa navodno je pronađen u jednoj od kutija s arhiviranim spisima, a pronalazak su Jutarnjem listu potvrdili iz Državnog odvjetništva.

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da u arhivi DORH-a nedostaje spis o curenju informacija u slučaju prostitucije iz 2011. godine, pojavila se informacija da je nestalo i 11 stranica iz spisa koji se o tom predmetu vodio na Općinskom sudu u Zagrebu.

Navedeni iskazi bili su dio sudskog spisa, ali su posebnom rješenjem tadašnjeg istražnog suca izdvojeni u poseban omot. Kad se ustanovilo da nedostaje tih 11 stranica spisa, pokrenuta je interna istraga i u Općinskom kaznenom i na zagrebačkom Županijskom sudu i ustanovljeno je da su ti iskazi u kojima su imena klijenata koji su koristili usluge prostitutki izdvojeni iz spisa i sačuvani u posebnom omotu na Županijskom sudu još 2011. godine.

  • +10
Milijan Brkić komentirao optužbe protiv njega Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Spis se rekonstruirao, a glavni državni odvjetnik tada je najavio unutarnju kontrolu.

Milijan Brkić, potvrdio je ranije da je već dao iskaz DORH-u o istrazi događaja iz 2011. godine

'Dao sam iskaz u Državnom odvjetništvu na temu kompromitacije posebnih izvida iz 2011. godina', rekao je Brkić Jutarnjem listu.

Uvjeren je da se u medije namjerno plasiraju samo parcijalni dijelovi spisa kako bi ga se dodatno diskreditiralo. Smatra i da je to posljedica unutarstranačkih borbi.