ODLAZI LI PLAGIJATOR?

Milijan Brkić iza Nove godine odlazi iz Sabora

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko mora se odreći svoga najbližeg suradnika, a početkom iduće godine Milijan Brkić, navodi Jutarnji list, podnijet će Saboru zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje. Navodno se do završetka mandata u saborske se klupe neće vraćati

Odluku o povlačenju Milijana Brkića iz Hrvatskog sabora donio je vrh stranke, pa je čak i on sam aktivno sudjelovao u donošenju te odluke. Kako su Jutarnjem listu potvrdili iz HDZ-a, Brkić je svjestan kolik je uteg postao za stranku otkako se doznalo da je doslovno prepisao više od 90 posto svoga diplomskog rada na Policijskoj akademiji.

'Kad god bi se javio za riječ, makar izgovorio i najkvalitetniju, najtočniju i najžešću kritiku Vladi, svatko bi ga mogao poklopiti kazavši mu ‘ma što ti znaš, ti si plagijator’', rekli su HDZ-ovci Jutarnjem listu.

Doduše, Tomislav Karamarko je vrlo žustro branio najbližeg suradnika, rekavši kako je 'diplomski rad kompiliranje i kompilacija, a ne znanstveni rad'. 'To nije doktorat, razumijete? Neukusne primjedbe kakve možemo čitati u režimskim novinama doista nemaju smisla. Imam apsolutno povjerenje u gospodina Brkića. On je moj suradnik, čovjek nevjerojatnog poštenja i vjerodostojnosti', govorio je Karamarko.

Navodno su Karamarko i Brkić zajednički donijeli odluku o povlačenju iz Sabora dan ili dva nakon izbijanja afere.

Iako se nagađalo da bi Brkića u Saboru mogao zamijeniti Drago Prgomet, često se spominju i imena još četiri kandidata s HDZ-ove liste za dijasporu: Ivo Miro Jović, Marija Rapo, Saša Cirger i Josip Bilaver

Jedan od članova predsjedništva HDZ-a, Gordan Jandroković, demantirao je na HTV-u kako je Brkić 'maknut' zbog navodnog plagiranja, nego je 'uže vodstvo stranke odlučilo da zbog toga što jako puno vremena provodi na terenu izađe iz Sabora'. 'To je i njegova odluka. Ne radi se o kazni, nego o vrlo poštenom odnosu Brkića prema stranci i njegovoj želji da se u potpunosti posveti stranačkim aktivnostima', rekao je Jandroković, zaključivši kako 'nije definirano' tko će umjesto njega u Sabor.