nova runda pregovora

Milić: Vrlo brzo ćemo dobiti vladu, iduća faza razgovora su državni tajnici

15.05.2024 u 17:29

Bionic
Reading

Glasnogovornik Vlade Marko Milić izjavio je u srijedu da će Hrvatska vrlo brzo dobiti novu i stabilnu vladu, no prije toga Hrvatski sabor mora usvojiti novi Zakon o ustrojstvu i djelokrugu državnih tijela, s obzirom na promjene u sastavu i imenima ministarstava

"Mogu reći da smo u situaciji da će Hrvatska vrlo brzo imati formiranu novu i stabilnu vladu. Trenutno se finalizira Zakon o ustrojstvu i djelokrugu državnih tijela, njega će sutra predložiti saborski klub HDZ-a, on je temelj za ustroj buduće vlade", rekao je Milić u izjavi medijima nakon još jedne runde održanih razgovara u Banskim dvorima. Na konzultacijama su bili i predsjednik te potpredsjednik kluba zastupnika nacionalnih manjina Vladimir Bilek i Robert Jankovics, no o imenovanju predstavnika nacionalnih manjina na potpredsjedničko mjesto u vladi nije bilo još govora, kazao je Milić.

Nakon što je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica ranije danas izjavio da oko koalicijskog sporazuma s HDZ-om ima jako puno posla te da nije moguće da se već u petak izglasa nova vlada, Milić odgovara da su dvije strane do sada postigle visok stupanj suglasja oko svih bitnih tema, a ubrzo će na svjetlo dana izaći i program nove vlade.

  • +2
Ilustrativna galerija/Nastavljeni pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Naša suradnja se ne svodi na jedno ili dva pitanja koja se provlače u medijima. Imamo jako puno drugih tema oko kojih približavamo stajališta, a koja su važna za budućnost hrvatskih ljudi, za gospodarstvo, za demografsku obnovu i za kvalitetan život umirovljenika", napomenuo je. Iduća faza razgovora su državni tajnici, a cijela priča mogla bi biti završen sutra ili prekosutra, poručio je glasnogovornik vlade.