ODGOVOR NA BERNARDIĆEV POZIV

Miletić: IDS je za suradnju sa SDP-om, ali uz jedan uvjet

13.05.2017 u 20:21

Bionic
Reading

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u subotu navečer je izjavio da je IDS uvijek spreman na suradnju s SDP-om, ali uz uvjet da SDP nedvosmisleno pokaže da i dalje jasno zastupa lijevo-liberalne vrijednosti

'To znači da se ne smije ponoviti iskorak u desno kakvom smo svjedočili na prošlim parlamentarnim izborima', rekao je Miletić za Hinu, komentirajući izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je danas Bjelovaru najavio mogućnost koaliranja s liberalno-lijevim strankama HNS-om i IDS-om.

Miletić je podsjetio da je IDS na posljednja dva kruga parlamentarnih izbora izišao sa svojim regionalnim partnerima i tom prigodom ostvario izuzetne rezultate.

Ponovio je da je IDS-u potpuno neprihvatljiva suradnja, kako je rekao, 's ekstremno desnim opcijama poput Mosta, koje žele ukinuti Istru kao zasebnu regiju, koji prozivaju manjine zbog njihove nacionalnosti i žele zastupnike manjina napraviti drugorazrednim zastupnicima bez prava odlučivanja'.

'Nadam se da SDP ne razmišlja o takvim opcijama. Hrvatskoj je potrebna snažna liberalna lijeva opcija, koja je spremna jasno stati u obranu ljudskih i građanskih prava i pretvoriti Hrvatsku u modernu, civiliziranu državu. Nećemo pristati na manje od toga', rekao je Miletić, koji je u subotu navečer nazočio 6. saboru Kluba žena IDS-a u Bujama.