VLADINA IMENOVANJA

Mesićev čovjek postao pomoćnik Mire Kovača

04.05.2016 u 14:09

Bionic
Reading

Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice nastavila s kadroviranjem. Tako su Andreja Metelko Zgombić, Željko Kuprešak, Maja Bakran Marcich i Jasna Ognjanovac razriješeni dužnosti pomoćnika ministra vanjskih i europskih poslova. Novim pomoćnicima imenovani su Zrinka Ujević, Gordan Bakota, Amir Muharemi, Toma Galli, Ivica Glasnović, Joseph Gene Petrić i Siniša Jurić

Među imenovanjima pomoćnika  u MVEP-u posebno iskače ime Amira Muharemija koji je slovio kao mogući protukandidat Vesni Pusić za mjesto glavnog tajnika UN-a. Riječ je sociologu koji je od 2000. do 2001. godine bio je pomoćnik savjetnika predsjednika Stjepana Mesića za nacionalnu sigurnost, a zatim veleposlanik Turskoj od 2001. do 2005. i veleposlanik i zamjenik stalne predstavnice u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku od 2006. do 2008. godine. Od 2008. do 2010. bio je predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske, a potom i generalni konzul u Turskoj.

Sanji Palčić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, s danom 10. svibnja 2016. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a najduže do šest mjeseci.

Dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Inga Žic razriješena je, a novom članicom, koja se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća, imenovana je Melita Čičak.

Miljenko Fičor razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog odbora Umirovljeničkog fonda. Novom predsjednicom imenovana je Ivana Jakir-Bajo. Dosadašnji predsjednik i članovi Povjerenstva za besplatnu dodjelu strane robe Boris Lalovac, Ivan Vrdoljak i Berislav Šipuš razriješeni su. Novim predsjednikom imenovan je Zdravko Marić, a članovima Tomislav Panenić, Zlatko Hasanbegović i Bernardica Juretić.

Marijan Grubešić razriješen je dužnosti predsjednika, a Ivan Ištok, Dean Konjević, Zdravka Miletić, Ljubomir Salak i Ivan Gligora, dužnosti članova i tajnika Komisije za provedbu postupaka javnih natječaja za davanje državnih lovišta u zakup. Novim predsjednikom ponovo je imenovan Marijan Grubešić, članovima Zdravka Miletić, Marko Tomljanović, Nikica Šprem i Dean Konjević, a tajnikom Ivan Gligora.

Razriješena je supredsjedateljica, zamjenik supredsjedateljice i član Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj, Daria Krstičević, Kristijan Turkalj i Milan Bošnjak. Novim supredsjedateljem imenovan je Zvonko Milas, a njegovim zamjenikom Milan Bošnjak.