primanje na pantovčaku

Milanović s organizatorima kongresa o trendovima u oftamologiji

29.09.2023 u 19:15

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak je primio izaslanstvo Hrvatskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju i sudionike kongresa o novim trendovima u oftamologiji koji se u petak održava u Zagrebu.

Kongres organiziraju Hrvatsko društvo za kataraktu i refraktivnu kirurgiju i Specijalna bolnica za oftamologiju Svjetlost iz Zagreba.

Na 14. kongresu pod nazivom „Novi trendovi u oftalmologiji“ okupilo se više od 400 oftalmologa iz cijelog svijeta, a 40 predavača predstavilo je najnovija dostignuća i saznanja iz oftalmologije s posebnim naglaskom na kirurgiji katarakte, refraktivnoj kirurgiji i liječenju retinoloških bolesti, izvijestio je predsjednik Hrvatskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju Nikica Gabrić.

Među sudionicima je i jedan od najpoznatijih oftalmologa u svijetu, Lucio Burratto, pionir refraktivne kirurgije, koji je na kongresu dobio nagradu za životno djelo za svoj doprinos razvoju oftamologije.

Hrvatsko društvo za kataraktu i refraktivnu kirurgiju osnovano je 2005. te je član Europskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju.

Uz Nikicu Gabrića, na sastanku su bili: Lucio Buratto (Centro Ambrosiano Oftamolico), Sheraz Mansoor Daya (Center for Sight), Marcela Milagros Lagana (Center for Sight) i Ivan Gabrić (Specijalna bolnica za oftamologiju Svjetlost), priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica predsjednika Jadranka Žarković.