sastanak na pantovčaku

Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge Franak

22.09.2020 u 15:41

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanovi sastao se u utorak s izaslanstvom Udruge Franak, koja se bavi zaštitom potrošača korisnika financijskih usluga, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Članovi Udruge Franak informirali su Milanovića o rezultatima svojih dosadašnjih aktivnosti u pogledu zaštite građana koji su imali kredite u švicarskim francima.

Isto tako, ukazali su na probleme s kojima se ti građani i dalje suočavaju budući da, kako su kazali, banke još uvijek nisu obeštetile korisnike kredita iako je donesena pravomoćna presuda u kolektivnom procesu protiv banaka.

Na sastanku su pojasnili kako je Udruga Franak angažirana na pomaganju građanima koji sada individualnim putem pokušavaju  dobiti obeštećenje jer, kako ističu, građani u tome nemaju podršku institucija države.

Stoga su se za pomoć obratili predsjedniku Republike, jer u Udruzi Franak drže kako je Ured Predsjednika Republike jedina institucija na čiju pomoć još računaju, kaže se u priopćenju.

Udruga Franak danas okuplja oko 30.000 članova koji su, prema riječima Gorana Aleksića, izašli iz dužničkog ropstva, ali još nisu obeštećeni, odnosno nije im vraćen preplaćeni novac.