KIŠA IZJAVA U GUNJI

Milanović popljuvao generale i progovorio o Gazpromu

09.07.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas u Rajevom Selu kako u današnjim razgovorima s čelnikom Gazproma Aleksejom Millerom ne očekuje 'velike, goleme vijesti', poručivši da, iako nas obvezuju članstva u EU i NATO-u, Hrvatska nije prestala biti država te će gledati svoje interese

'Neću nikoga pitati za odobrenje jel mogu nekoga primit iz Rusije. Primit ću ga', poručio je Milanović rekavši kako postoji jedino Hrvatska, a sve drugo su samo partneri. Po njegovim riječima, Hrvatska sluša i prati što se događa u Bruxellesu, ali se mora pobrinuti sama za sebe.

U izjavi novinarima, Milanović se osvrnuo i na pismo Generalskog zbora predsjednicima Republike, Sabora i Vlade u kojem ih je ta udruga upozorila na alarmantno stanje u Oružanim snagama, a posebno u ratnom zrakoplovstvu, rekavši kako je riječ o poslu koji još uvijek nije plaćen.

'Nije korektno da se netko potpisuje kao umirovljeni generali. Ovdje se radi o tehnici, zrakoplovima. To je ugovoreno, još nije plaćeno. Ovo je u stvari samo neodgovorno podgrijavanje tenzija čemu nema mjesta. Od umirovljenih generala očekujem da podrže ministra koji je njihov suborac i ratni heroj i da kažu šta točno nije uredu', poručio je Milanović dodajući kako je tvrtka koja je radila za Hrvatsku bila najpovoljniji ponuditelj i ima reference.


Po njegovim riječima, oko zrakoplova će biti sve u redu, a oni koji žele biti političari neka se predstave imenom i prezimenom, a ne skrivaju se iza titule umirovljenih generala. Novinare je zanimao i Milanovićev stav o mogućnostima smanjenja stope poreza na dohodak od 40 posto, o čemu su pisali neki mediji. Po Milanovićem riječima, 'ta stopa je relativno visoka, ali nije previsoka'.

'Ova stopa je manje više realna. Može biti malo manje manja ili veća. Razgovara se o svim tim stvarima, ali u ovom trenutku ta stopa po nama ne odbija ljude iz svijeta i regije koji zarađuju više, imaju veće znanje i koje možda trebamo u Hrvatskoj kao menagere, a koji bi možda zbog toga što je previsoka stopa bili destimulirani', izjavio je Milanović.

'Ta rasprava uvijek postoji i uvijek je aktualna i uvijek se vrti oko visine poreza, distribucije tko dobija manje, a tko više i koliko nacionalnog bogatstva završava u kolikom broju ruku. Uvijek se moramo suprostavljati tomu da u Hrvatskoj jedan mali broj ljudi raspolaže s ogromnim dijelom nacionalnog bogatstva, a to nije slučaj u Hrvatskoj. Hrvatska tu nije kao Velika Britanija ili SAD', poručio je Milanović.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je danas u pratnji ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak Taritaš u Rajevom Selu i Gunji nekoliko objekata stradalih u poplavi koja je u svibnju zadesila županjsku Posavinu, a za koje je građevinska inspekcija procjenila da nije moguća obnova već ih je potrebno srušiti i ponovno izgraditi.