izjava za javnost

Milanović o Turudiću kojeg je vozio Mamić: Ovo je prijesna, seljačka laž. Kako slatko!

16.02.2024 u 13:58

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u Sibinju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu 89. godišnjice sibinjskih žrtava, Dana općine i Dana Osnovne škole Sibinjskih žrtava. Nakon toga predsjednik Milanović dao je izjavu za javnost o aktualnim događajima

'Zadnjih dana smo se naslušali laganja, prag tolerancije nam je visok, ali što se laže zadnjih dana... Ne mogu komentirati da tu netko laže, zadnjih dana smo se mnogo toga naslušali, ali ovdje ne znam i ne mogu optužiti ministricu za laž', kazao je Milanović na početku, dodavši da je policija sad tamo po nalogu ureda državnog tužitelja, a komentirajući upad policije u Ministarstvo kulture.

Kazao je da bi Plenković i Turudić htjeli to ukinuti. 'Turudić je Plenkovićev papagaj', istaknuo je.

Smatra da je bezobrazluk to što se njega optužuje da je 2015. godine mogao nešto napraviti vezano uz Turudića i Mamića.

'Jedan propust ne uključuje drugi. To nije izgovor, to je bezobrazluk jer smo se zadnjih dana nagledali gaženja ljudskog dostojanstva. Sjećate se šatoraškog divljanja? Sad ćete vidjeti kad se digne oluja, kako prolaziš kad gaziš po dostojanstvu hrvatskih ljudi. Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dvije vijuge', istaknuo je predsjednik.

'Ovo je prijesna seljačka laž', kazao je Milanović, tako da izgleda da je Mamić dovezao Turudića direktno na RTL, gdje je lagao da se ne sastaje s njim. 'Kako slatko', likuje predsjednik.

Potom se osvrnuo na paralele koje iz HDZ-a stižu na slučaj izbora Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda.

Smatra da su se 'drznuli lažovi usporediti to sa slučajem Dobronića, koji imenovan njihovim glasovima'.

'Sad bi HDZ-ovac rekao – što niste onda govorili? Zašto nisu glasali protiv? Jer se radilo o običnoj gluposti… Ni oni to tad nisu rekli jer je Dobronić časna osoba s manjim ovlastima od ovog hajduka i razbojnika, on ne može proganjati. Zamislite Turudića s ovlastima europskih istražitelja. Morali bi se svi početi naoružavati', dometnuo je predsjednik.

Komentirajući prosvjed oporbe u subotu i postupak prikupljanja glasova za raspuštanje Sabora, rekao je da se 'Sabor valjda raspušta'.

'To je još jedan sadistički oblik iživljavanja nad dostojanstvom građana. Recite kada su izbori', poručio je Milanović, dodavši da je on kada je bio premijer na početku godine najavio datum izbora.

Odgovarajući na pitanja o vojnom roku rekao je da je o tome najnormalnije govorio ministar obrane Ivan Anušić.

'Čovjek je razuman, jasno mu je koliko je sati. Bio je u ratu kao običan vojnik.'

Komentirajući samit NATO-a u Washingtonu u srpnju i da će Anušić tamo tražiti raspravu o hibridnim prijetnjama na zapadnom Balkanu, kazao je da je to u njegovoj ingerenciji i da bi on trebao ići na taj samit. 'O tome odlučuje voditelj delegacije.'

O Srbiji kaže da nije to što oni rade nikakav hibridni rat. 'To je nekakva kalja i kupusara, Srbija ni sama ne zna što hoće.'