UZ PJESMU 'RUŽO MOJA CRVENA'

Milanović 'neradnicima' čestitao 1. maj!

01.05.2012 u 13:56

Bionic
Reading

Dok su sindikalisti u Zagrebu 'foteljašima s Markova trga' masovno podizali žute kartone, premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović proveo je prvomajski blagdan u Ronjgima, gdje je uz klapu zapjevao 'Ružo moja crvena', čestitao svim 'neradnicima' praznik rada, ali i obećao borbu za svako radno mjesto

'Čestitam 1. maj svima onima koji ne rade i koji ne mogu ići na posao jer ga nemaju, koji ostaju doma, koji su tužni, koji su nesigurni, koji se osjećaju čak i beskorisno, koji nisu u stanju ispuniti to temeljno pravo. Naš zadatak jest ispuniti to pravo svima, da svi rade za poštenu plaću. Naš je zadatak sačuvati naš način života, naše navike, naš standard, a usto i napredovati', poručio je premijer Milanović

Premjer je dodao da se prioriteti Vlade moraju pažljivo birati te je Riječanima naglasio da riječka luka i riječki prometni pravac zasigurno to i jesu, i moraju postati najjači u ovom dijelu Europe.

Na tradicionalnom SDP-ovu druženju u Ronjgima kod Rijeke dočekao ga je domaćin, riječki gradonačelnik i predsjednik gradskog SDP-a Vojko Obersnel, a novinarima, koji su ga između ostalog htjeli upitati o poruci Jadranke Kosor iz Okučana, odbio je davati izjave.

Na ovoj se proslavi na riječkom izletištu kao i uvijek očekivao inače uvijek prisutni predsjednik županijskog SDP-a Zlatko Komadina, kojemu je ovo bila idealna prilika da se nakon odstupanja s ministarske funkcije pojavi u javnosti. Njegov nedolazak, moglo se čuti, zamjerili su mu mnogi simpatizeri ove najjače hrvatske stranke.

Milanović čestitao Praznik rada