'naši dečki'

Milanović Litre: Zašto vlada ništa ne čini za BBB-e za razliku od slučaja Zambija

27.09.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Marko Milanović Litre (Klub Hrvatskih suverenista) osvrnuo se u srijedu na zahtjev Grčke za izručenjem deset hrvatskih državljana, pripadnika Bad Blue Boysa i upitao zašto Vlada ne brani i štiti svoje građane.

"Svatko tko prati situaciju shvaća da Vlada ne radi ništa oko njihove zaštite za razliku od slučaja Zambije i posvajanja djece ilegalno kada smo svjedočili natprosječno energičnim naporima (Gordana) Grlića Radmana i (Ivana) Malenice”, kazao je Milanović Litre u slobodnom govoru.

Zašto nisu toliko glasni kada su u pitanju Bad Blue Boysi, zašto puštaju naše građane da vode ovu bitku sami u stranoj zemlji, zašto ne štite hrvatske građane, upitao je.

Tvrdi da druge članice EU-a u sličnim slučajevima daju prednost sigurnosti svojih građana u odnosu na zahtjeve za izručenjem, izražavaju zabrinutost i odbijaju slične zahtjeve, posebno kada su ljudska prava njihovih građana ugrožena ili se sumnjalo u mogućnost poštenog suđenja. "Zar naši dečki nemaju ista ta prava", pita Milanović Litre.

„Dok je tragični incident u Ateni nedvojbeno težak, a gubitak života ne smije biti trivijalno shvaćen, moram se zapitati je li normalno da 102 hrvatska državljana čami u grčkim kazamatima dok je samo jedan grčki navijač uhićen i to ne AEK-a nego Panathinaikosa”, rekao je Milanović Litre i ocijenio da se vaga pravde čini "uznemirujuće neuravnoteženom".

Napomenuo je i da neki zatvorenici u Grčkoj još nemaju načina kako doći do financijskih sredstva koja su im potrebna za osnovne uvjete za život.

"Neka se naši dečki vrate u svoje domove, ako treba možemo im mi suditi, netko mora odgovarati ali prije svega moramo dokazati da je netko odgovoran", zaključio je Milanović Litre i poručio da Suverenisti zahtijevaju pravdu, poštenje i zaštitu hrvatskih građana.