KOSOR ODGOVARA:

'Milanović je prespavao sedam godina'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 06.12.2010 20:07
  • Objavljeno 06.12.2010 u 20:07
JADRANKA KOSOR

JADRANKA KOSOR

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

U povodu nepravomoćne presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u slučaju 'kamioni' predsjednica Vlade Jadranka Kosor je danas, odgovarajući na upit kakav će biti njegov status u HDZ-u, rekla kako ne može komentirati nepravomoćne sudske presude i da treba pričekati da ona postane pravomoćna te da će u skladu s time stranka donijeti odluku

U vezi s tvrdnjom predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je MOL-ova ponuda za Inine dionice suparnička, a ne partnerska te da Vlada spava i ne reagira, premijerka Kosor je odgovorila da je vrlo zanimljivo slušati kako predsjednik SDP-a nekoga optužuje za spavanje, jer je činjenica da je on prespavao punih sedam godina od 2003. kada je SDP-ova vlada predala upravljačka i vlasnička prava po sistemu 25 plus jedna dionica. Milanović je duboko spavao ako nema te informacije, da su tim činom predana upravljačka i vlasnička prava, kazala je Kosor.

Nije prošlo sedam godina od najnovije MOL-ove ponude, nego jedan radni dan, i to u petak, a danas je drugi radni dan, rekla je Kosor i izrazila čuđenje da predsjednik SDP-a Milanović nije čuo što je rekla. 'I nije točno da predsjednica Vlade šuti, jer je u petak rekla da će se ovaj tjedan vlada, kad razmotri sve mogućnosti, očitovati o svojim koracima. Svakako da će se to dogoditi ovaj tjedan', istaknula je Kosor.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li se osnovati ministarstvo koje će se baviti investicijama u Hrvatskoj, rekla je da neće. Bit će osvježenja u Vladi s ciljem da se pojačaju aktivnosti kako bismo i realizirali neke od 30 velikih investicijskih projekata, koje smo predstavili i koji mogu utjecati na gospodarski rast u 2011, kazala je. 'Ta osvježenja će se kretati na tom tragu, a ja osobno i članovi vlade želimo da budu na tragu nove snage koja može raditi samo na tome', rekla je premijerka Kosor.

Na ponovljeni novinarski upit o kadrovskim promjenama u Vladi, Kosor je najavila da će one uslijediti čim prije, ali da je svakako potrebno neko vrijeme za razgovore i konzultacije.

Rekla je kako je njezina ideja da je nužno da veliki investitori imaju nekoga tko će ih 'voditi za ruku' kroz cijeli postupak kako bi išao brže i snažnije. Mislim da je naše zakonodavstvo dobro i prilagođeno tom cilju, no da treba pojačati efikasnost i promjene će biti na tom tragu, rekla je Kosor.

Dodala je da je često problem na nižim, lokalnim razinama i da Vlada često nema mogućnost na to utjecati. Tu moramo nešto učiniti, da investitori mogu ostvarivati kontakte, rekla je. Bitno je da na projektima svi surađuju, bez obzira na stranačku pripadnost, a što se tiče Vlade, pruža im ruku za suradnju i poziva čelnike lokalne samouprave da rade zajedno, rekla je premijerka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi