BERNARDIĆ O NEEMPATIČNOM ŠEFU

Milanović je od SDP-a napravio kastu, mora se vratiti građanima

18.09.2013 u 15:56

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić uputio je nekoliko kritika čelništvu stranke ustvrdivši da su se okrenuli od građana, da su zatvoreni i poput kaste

'Izostanak dijaloga s običnim ljudima i život u paralelnoj stvarnosti neke su od glavnih karakteristika današnjeg stranačkog elitizma. Kažu da je zrak na Markovu trgu drugačiji. Druga karakteristika je zanemarivanje članova. Smatram da savki član zaslužuje priliku i da svaki član SDP-a svojim sposobnostima i znanjima može pridonijeti stranci i društvu. No, danas nemaju svi iste šanse', rekao je Bernardić za Globus.
Smatra kako se moraju donijeti jasni kriteriji napredovanja kroz stranku te da je izostanak toga otvorio prostor za stvaranje krugova na temelju poslušnosti ili podobnosti.

'Da bi nam ljudi vjerovali, stranka se mora okrenuti građanima. Ne smije biti zatvorena i ne smije biti kasta ili nekakvo elitno društvo. Iako ne govori otvoreno protiv šefa stranke Zorana Milanovića, tvrdi kako bi danas SDP bio na vlasti da su ostavili njega kako kandidata za gradonačelnika. Do odnos s Milanovićem nije na jakim nogama, Bernardić se dobro slaže s Ivom Josipovićem. Kaže kako imaju prijateljski odnos, da redovno piju kavu te pritom razgovaraju o problemima u Zagrebu i Hrvatskoj te kako zemlju izvući iz krize.


'Moj program je 'Samo Zagreb!', kojemu sam u potpunosti posvećen, a zagrebački SDP ću na sljedećim lokalnim izborima voditi u pobjedu. Teško je govoriti o mojem porazu jer nisam bio gradonačelnički kandidat. Unatoč tome, od svoje odgovornosti ne bježim, što ne mogu reći za druge. A ti 'drugi' su kaže njegovi protukandidati Mirando Mrsić i Gordan Maras.

'Gospoda Maras i Mrsić koji su bili potpredsjednici zagrebačke organizacije posljednje četiri godine. Dva su ključna razloga našeg poraza u Zagrebu. Prvi je što se prije dvije godine nije išlo otvoreno i konstruktivno suprostaviti Milanu Bandiću. Tada je moj današnji protukandidat, a tada zastupnik u Gradskoj skupštini Mirando Mrsić, dignuo ruku za Bandićev proračun. Drugi je razlog našeg poraza na lokalnim izborima promjena kandidata SDP-a za gradonačelnika nekoliko mjeseci prije izbora. Oba su moja potpredsjednika glasno podržala promjenu kandidata. Sad tvrde da je to pogreška koja nas je stajala izbora. Nisam želio vjerovati da su donoseći krivu odluku o promjeni kandidata namjerno išli protiv interesa zagrebačkog SDP-a, kako bi tu situaciju iskoristili za sebe', pojašnjava.