KOALICIJSKI SPORAZUM

Milanović: IDS će biti s nama prije ili poslije izbora

04.09.2015 u 15:27

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je novinarima u petak u Ludbrega kako je koalicijski sporazum za predstojeće parlamentarne izbore praktički gotov, potpisivanje slijedi ovih dana kada svi zajedno 'uhvate vrijeme' te da će IDS biti s njima prije ili poslije izbora

Na upit ima li koalicija predvođena SDP-om sada ozbiljniju konkurenciju zbog koalicije stranke Naprijed Hrvatska Ive Josipovića i Narodne stranke - Reformista Radimira Čačić, Milanović je naglasio da konkurencije uvijek ima.

'Ima ih i na desnici. Neki koji su prije godinu dana bili zvijezde na desnici sada idu sami. Mi smo tu, IDS će biti s nama prije ili poslije izbora, to je tako svejedno. Čak je pitanje što nam matematički bolje odgovara', izjavio je Milanović, dodavši kako može objaviti 'radosnu vijest' - da će biti izbora.

Vezano za datum izbora premijer je rekao kako je to na predsjednici Republike da odluči, te kako nije na njemu da predsjednici govori koji datum odabrati.

Predsjednica ima zakonski ustavni okvir, unutar njega će odrediti jednu nedjelju. To nije dilema. Možda pogleda dugoročnu prognozu na 'Aladinu' pa vidi da je jedna nedjelja kijamet, a da će druga biti suha. Ne znam. Nije nešto na što ja mogu utjecati i nema potrebe za konzultacijama.

Ne uzimam si za pravo da se nekome nameće - izbori će biti tada jer to odgovara mojoj stranci. To je privatizacija. Za određivanje datuma postoji predsjednica, izjavio je premijer Milanović.

Na pitanje hoće li onda sudjelovati na konzultacijama oko datuma, kazao je da je to potpuno neutemeljene i da to nema veze s Ustavom.

Konzultacije nakon parlamentarnih izbora - da; da se vidi tko je u stanju okupiti realnu parlamentarnu većinu. Ne tko mi je drag, tko je iz moje stranke, već tko realno ima snagu i to se može vrlo brzo ustanoviti, odgovorio je Milanović na pitanje hoće li sudjelovati na konzultacijama vezano uz datum izbora.

Milanović je danas posjetio Ludbreg na poziv ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića u povodu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje.

Nakon razgovora s predstavnicima lokalne vlasti obišao je pogone tvrtki Ducati i ACG Lukaps, a nakon toga je posjetio središte grada i 'Ludbreški sejem'.

Uz premijera Milanovića u Ludbreg su došli i ministar poduzetništva i obrta Goran Marac te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.