nužna obnova

Milanović: Dan planete Zemlje je globalni poziv na akciju

22.04.2021 u 11:06

Bionic
Reading

Dan planete Zemlje neka bude još jedan globalni poziv političarima, svjetskim čelnicima, inovatorima, poduzetnicima i građanima na zajedničku akciju i pronalaženje boljih rješenja za obnovu našeg planeta, poručio je u četvrtak predsjednik Republike Zoran Milanović

Klimatske promjene, onečišćenja i druge prijetnje prirodnim sustavima Zemlje mogu ugroziti živote milijuna ljudi i destabilizirati globalnu ekonomiju s nesagledivim socijalnim i društvenim posljedicama, upozorio je Milanović na svom facebooku u povodu današnjeg obilježavanja Dana planete Zemlje.

"To nam je upozorenje da se ne smijemo pomiriti s greškama koje smo činili u prošlosti. Danas smo svjesni da možemo izgraditi bolje društvo i da je ulaganje u obnavljanje našeg jedinog doma naš zajednički imperativ".

Svatko od nas treba zdravu Zemlju kako bi održao vlastitu egzistenciju. Ne zaboravimo da polovica svjetskog gospodarstva uglavnom ovisi o prirodnim resursima. Zato ovo nije priča grupe entuzijasta već svakoga od nas - naši pojedinačni glasovi kao i naša pojedinačna djela su moćni, ističe Milanović.